19.7.12

Skydrive aplikacija verzija 2.2 stigla

Screen Capture (9)
Skydrive aplikacija je postala konacno Metro aplikacija. Danas je stigla obavijest za nadogradnju na nasim Windows Phone-ima da postoji novija verzija Skydrive-a tj. 2.2. Nakon nadogradnje primjetili smo prvo ikonu koju su promijenili, one krivulje kroz logo nema vise, sad su samo dva oblaka jedan iza drugog. Sa ovim polako Microsoft mijenja jedan po jedan logo, sve dok ne budu pod Metro zakonima dizajna. Radkilne jesu promijene ali s ovim ce ljudi se bolje snaci nego sa dosadasnjim logotipovima, plus su dodatno prepoznatljivi jer odudaraju od svakog drugog brenda. Samo da ti brendovi ne pocnu sami Metro stil furati kao sto smo primjetili da Google i Facebook vec rade.

Prije par dana smo primjetili nadogradnju Desktop Skydrive aplikacije, koja je takoder dobila ovaj logotip i boju ovu.SkyDrive-for-Windows-Phonq-620x521

Pored logotipa, primjetimo i novu boju, Skydrive nije vise tirkizno plav nego je cisto plav. Nama se svidaju ove promjene, a vama? I jedino sto smo primjetili lose to je da nisu promijenili na marketplace-u ikonu u ovu novu. Ali to sam i ja pokusao sa svojom aplikacijom WP7 Novosti i nije bas tako lako uraditi, vjerovatno mora proci neko vrijeme dok bude ikona prepoznata.

Skydrive aplikacija za Windows Phone SkyDrive
od Microsoft Corporation
Verzija: 2.2.0.0
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar