15.5.15

Candy Crush Saga kao i druge igre ovog razvijača će doći na Windows 10

candy-crush-saga

Microsoft je blisko surađivao sa razvijačem Candy Crush Saga prilikom dovođenja te igre na Windows Phone 8.1. Sada izlaze neki detalji na svijetlost koje nismo znali do sada, naime King (kako se zove razvijač Candy Crush saga i drugih igara) imao je izgleda uslove prilikom te suradnje i izgleda da je jedan uslov bio da će Microsoft uz svaku instalaciju Windows 10 instalirati i Candy Crush Saga automatski, željeli to korisnici ili ne.

 

Pored toga Microsoft je izjavio da će i ostale igre tog razvijača doći na Windows 10, ne znamo hoće li i one biti preinstalirane automatski ali svakako je ovo čudan osječaj i saznanje da je Microsoft morao toliko dati tom razvijaču da bi on razvijao svoju app za WP i Windows.

 

Šta vi mislite je li cijena vrijedna ovoga da bi jedna količina Windows Phone 8.1 korisnika dobila igru koja je već realno zastarila po aktuelnosti, a da zauzvrat milioni drugih Windows korisnika mora imati instaliranu tu igru?! Naravno da je mogu izbrisati ali svi znamo kako Android korisnici ne vole “bloatware” (nepoželjne aplikacije) koje se instaliraju autoamtski uz sistem. Ili je to samo cijena koju Microsoft sada plaća zbog malog udjela na tržištu telefona?! Šta vi mislite kako će se promijeniti stvari sa Windows 10, ako svi koji mogu nadograde na Windows 10, Windows će imati puno veći broj korisnika nego sam Windows Phone odjel i samim tim će Microsoft moći birati, a to tada izgleda da ćemo ovakve stvari gledati.

 

Izvor: Windows Central

1 komentara :

  1. Ma neka bude instalirano sta hoce samo da bude vise app i da su kvalitetnije i da se moze izbrisati po zelji.A ne kao na androidu sta bude instalirano vec ne mozes izbrisati.

    ReplyDelete

Ostavite komentar