21.5.15

Današnje nadogradnje aplikacija

Store novi Setup

Današnje nadogradnje aplikacija nam donose par aplikacija koje dugo nisu imale nadogradnju kao „podaci o kretanju“ i Lumia Moments. Pored toga imamo i jednu igru koja ima redovno nadogradnje, a to je Candy Crush Saga.

 

Candy Crush Saga

 

candy crush

Candy Crush Saga je malo starija igra ali još uvijek popularna. Windows Phone korisnici su dugo čekali na nju ali nedavno su je dobili na platformi koju koriste i vole. U ovoj nadogradnji nema novih razina (level) kao do sada ali vjerujemo da ima ispravke grešaka jer razvijači ne bi puštali nadogradnju, a da nisu ništa poboljšali/dodali. Candy Crush Saga će doći preinstalirana na Windows 10 uređajima (računarima kao i mobilnim) kada Windows 10 bude oficijelnu pušten.

 

Preuzmite Candy Crush Saga za WP ovdje.

 

Candy Crush Saga QR kod

 

Lumia Moments

 

lumia-moments-1020-hero

Lumia Moments je dodatak na Lumia Camera koji omogućava korisnicima snimanje videozapisa u 4K formatu kao i „akcijske slike“. Podržani telefoni su Lumia 830, 930 i 1520, sa jedinom razlikom da Lumia 830 snima umjesto 4K u FullHD rezoluciji. Za ovu aplikaciju je potrebna nadogradnja Lumia Denim koju vjerujemo da već imate instaliranu do sada. U ovoj verziji nema izvještaja o promjenama tako da ne znamo šta je tačno novo.

 

Preuzmite Lumia Moments za vašu Lumiju ovdje.

 

qr-lumia-moments

 

Dropbox

 

Dropbox Setup novi

Dropbox aplikacija za Windows Phone je imala već jednu nadogradnju prije dva dana, a danas ima već slijedeću. Nadogradnja ne donosi nove funkcije ali ispravlja greške koje su uvidjeli razvijači nakon prošle nadogradnje. Dropbox je oficijelna aplikacija za Dropbox online spremište podataka.

 

Aplikaciju za WP možete preuzeti ovdje.

 

qr_dropbox

 

Fhotoroom

 

Fhotoroom Setup novi

Fhotoroom aplikacija ima još od jučer nadogradnju koja je dovodi na verziju 14.20.0.0, a nova verzija nam donosi samo ispravljanje jedne greške „ispravka greške pogrešnog rezanja fotografija“. Fhotoroom je veoma popularna aplikacija i razvijači njeni su počeli razvoj na Windows Phone u ranim danima, po nadogradnjama se vidi da vole još uvijek Windows Phone i Windows Platformu. Fhotoroom je aplikacija za editiranje fotografija koja „usput“ ima još socijalni aspekt dijeljenja obrađenih fotografija slično kao Instagram.

 

Preuzmite Fhotoroom aplikaciju za WP ovdje.

 

QR_Fhotoroom

 

Podaci o kretanju

 

podaci o kretanju setup novi

Podaci o kretanju aplikacijama daje pristup informacijama o tome kako se krećete i o mjestima koja ste posjetili. S ovom aplikacijom određujete koje aplikacije imaju pristup tim podacima. Podaci o kretanju su potrebni da pojedinačne aplikacije ne bi trošile bitne resurse kao bateriju i procesor tokom rada telefona, jer ova aplikacija preuzima taj zadatak i „hrani“ aplikacije sa potrebnim informacijama o tome. Aplikacije moraju biti po svim standardima koje je Microsoft propisao i sigurno je da ne smiju uzimati vašu lokaciju bez vašeg znanja.

 

Preuzmite nadogradnju za sistemsku aplikaciju „podaci o kretanju“ ovdje.

 

QR podaci o kretanju

 

Hvala svima na dojavama

1 komentara :

  1. U candy crush ima novih lvl i u obicno i dreamworld, i ima jos jedna extra igra u sklopu nekih nivoa. Njihov je problem sta nisu naveli sto je sve novo 😏😏😏

    ReplyDelete

Ostavite komentar