8.6.15

Facebook Messenger aplikacija ima nadogradnju

Facebook Messenger Setup novi WN

Facebook Messenger aplikacija već neko vrijeme nije imala nadogradnju sa novim funkcijama, danas je imamo ali funkcije nisu baš od tolikog značaja. Možda za nekoga i jesu, pogledajmo šta novo donosi ova verzija 10.0.

 

facebook_messenger_scn

 

Novosti u ovoj verziji:

 • Od sada pritiskom na ime u chatu dobivate detalje konverzacije tj. ko je sve u toj konverzaciji, to može biti grupa ili pojedinac. Do ove stranice možete doći i preko menija „…“.
 • S nove stranice s detaljima možete regulirati obavijesti za taj chat.
 • Dodavanje i brisanje osoba u chat sa nove stranice „detalja“.
 • Postavljanje imena kao i fotografije chat grupe.
 • Naljepnice sada rade pouzdanije i brže se učitavaju.

 

Greška koja je ostala i veoma važna je za neke korisnike jeste da se fotografije profilne korisnika sa kojim vodite chat ne ažuriraju na spisku svih chatova. Dok se u konverzaciji vise ažurirane fotografije na spisku su stare pa malo amaterski djeluje da su tako zaboravili jer ne vjerujemo da ne mogu da isprave tu grešku 4 mjeseca. Sve u svemu nadogradnja je ok i vidi se rade na aplikaciji.

 

Preuzmite Facebook Messenger za WP ovdje.

 

qr_facebook_messenger

26 komentara :

 1. Ovo sa fotografijama sto se ne azurira mn bas nervira.Jos nesto sto sam primijetio da nema na mesenger jeste da se nalepnica LIKE moze slati samo u jedno velicini,dok kod Androida i iOS-a moze da mijenja velicinu.Mislim da im je i to lako napravit. 😃

  ReplyDelete
 2. Ovo je bruka za Facebook da jos nisu ubacili za pozive i video pozive i nece sigurno do Win10 a mozda ni tada.Stvarno me nervira sto ne ubace za 6 meseci bi napravili i ubacili pa da ga amateri prave.A pozivanje na drugim platformama ima vec par godina a video pozivan od nedavno.I na fb kada ce vise dodati da mogu ostavljati stikere,ovaj fb najbolje izbrisati i ne biti njihov korisnik.Jos ukinuli fb integraciju sa People Hubom,brukaaaa.

  ReplyDelete
 3. Slazem se sa tobom potpuno jos onaki hub bio straha a ovdje gnajve vise sa ovim sranjama a taka kompanija

  ReplyDelete
 4. Ada........nije im tesko to uradit,ali sta ces!!! Losa po sve aplikacija.

  ReplyDelete
 5. Pre je bilo kroz People hub da vidis objave i da objavis,da pises kroz poruke,onda bilo djelis slike u pozadini sada ja mislim kada hoces da podelis slike udje u app i moras ostati u njoj dok ne podeli.Znaci sve je izbačeno,samo me zanima cija je krivica Microsoftova ili od Facebook.Na messengeru nema poziva niti video poziva,sliku ako ko promeni nece da azurira,kada udjem ma messenger nece pise da sam online,spor,los,nema HD i full HD rezoluciju izgleda.Facebook nema stikere da komentrises,pospora je sada naspram drugih,onda nema key generator,onda kako god namestim nedavne objave on objavi stare.Znaci komplet fb los,jeste napredovao bolji nego pre ali loše nasprem drugih platformi.Znaci ne moze me niko ubediti da je tesko uzeti 5-10 programera i programirati app da je dobra kao u drugih OS.Kao sto je uradio Dropbox i Telegram 😉

  ReplyDelete
 6. Lansirana OLX.ba ili Pik.ba aplikacija za Windows Phone platformu


  http://blog.olx.ba/?p=3147&utm_medium=web&utm_source=Moj+Pik&utm_campaign=linkovi_desno&utm_content=click

  ReplyDelete
 7. http://blog.olx.ba/?p=3147&utm_medium=web&utm_source=Moj+Pik&utm_campaign=linkovi_desno&utm_content=click

  ReplyDelete
 8. od danas olx.ba ili pik.ba sluzbeno dostupan i za WP

  ReplyDelete
 9. od danas olx ili pik sluzbeno dostupan i za WP

  ReplyDelete
 10. Uzasno losa i vrlo iritirajuca aplikacija..ljepo izgleda al funkcionalnost 0 bodova..slicno je i za ostale fb app od ostalih razvijaca pa osobno imam direktnu stranicu na pocetnom jer ove sve zajedno nisu bas od pomoci

  ReplyDelete
 11. Boban Jolić10 June, 2015

  Da li neko zna gde iskljuciti neki ton koji se javlja pri otkljucavanju i zakljucavanju telefona. Rec je o L640, na L920 toga nije bilo. Svi drugi tonovi su iskljuceni.

  ReplyDelete
 12. mirzoni7710 June, 2015

  U postavkama za tonove

  ReplyDelete
 13. Boban Jolić10 June, 2015

  tamo je sve iskljuceno. nijedan drugi ton ne radi sem tog. mislim da je to neka novotarija ali ne znam gde da je iskljucim

  ReplyDelete
 14. Ovo mi se danas desilo. Da li je to bag u aplikaciji ili ne radi u umanjenom rezimu?

  ReplyDelete
 15. Semir 83010 June, 2015

  Odavno sam deinstalirao fb mesenger. Uzasan je. Poruke pisem preko IE :D. Sve dok je ovde ne ocijenite kao nesto sto iole vredi,necu je instalirati.

  ReplyDelete
 16. Pozdrav,
  Koja je app trebala biti lijevo?! nasa?

  ReplyDelete
 17. Mi ne da nismo zadovoljni, ona meni npr. sluzi ok i brzo otvara, volim obavijesti da imam nego da otvaram IE. Ali ipak smo ocekivali nesto vise od ekipe koja stoji iza ove aplikacije. Mislimo da su mogli pruziti vise. Za nas je ova stranica detalja samo prepakovana verzija onog sto smo imali do sada. Nij neka nova funkcija nego vise redizjan. Ok sve to ali treba dodati i sto nedostaje, a ostale platforme imaju.

  ReplyDelete
 18. Hvala na javljanju, pisemo clanak

  ReplyDelete
 19. Edi Kovačić10 June, 2015

  Mogu shvatiti da vam se aplikacija nesviđa, iako nevidim zašto. Mogu preporućiti da koristite skype umjesto messangera ?!

  ReplyDelete
 20. U mom slucaju mesenger radi perfektno ali zato fb app je uzasno los...ne azurira se kako treba,dupla obavijesti ili uopce ne javlja.vrlo cesto ima problema s "prihvacanjem podataka" a jos kad se srusi nakon 10min surfnja popizdim...mesenger radi perfektno ali fb je uzasan..vrlo ljep ali uzasan nazalost

  ReplyDelete
 21. Semir 83010 June, 2015

  Pa o tome se radi. Potpuno se slazem sa tobom. Mazanje ociju.

  ReplyDelete
 22. Snapp je inace podrzan i trebalo bi raditi, ako npr otvorite clanak on bi se trebao suzavati kako pomjerate prozor. Morat cu vidjeti do cega je ta greska. Radimo na njoj intenzivnije u zadnje vrijeme i moze se ockivati update uskoro.

  ReplyDelete
 23. Evo kako snapping izgleda na Windows 10 u tablet modusu. Tako bi trebalo i na Windows 8.1 da izgleda. i na drugoj fotografiji se vidi kada se smanji prozor kako se suzava clanak... ali sigurno cemo pogledati u to detaljnije.

  ReplyDelete
 24. Hvala na odgovoru :)

  ReplyDelete
 25. Nema na cemu, kako vam se inace svida app?

  ReplyDelete

Ostavite komentar