1.7.15

Autodesk Pixlr nova aplikacija za obradu fotografija

Autodesk Pxlr setup

Autodesk kompanija nije nepoznata i bave se već duže sa izradom softvera za fotografska, a i filmska riješenja. Prvenstveno se bave za izradom 3D programa, a najpoznatiji proizvodi su im AutoCad, 3Ds Max, Fusion 360 i Inventor. Kompanija ima znanja oko fotografija i obrade stoga su napravili Windows Phone i Windows 8.1 / 10 aplikacije. Danas vam predstavljamo Autodesk Pixlr koja je veoma opširna aplikacija za obradu fotografija.

 

Pixlr screenshot 1 windowsnovosti

 

Pixlr screenshot 2 windowsnovosti

Aplikacija Pixlr je veoma dobro osmišljena jer ima dosta funkcija kao rezanje fotografija, ispravljanje, automatsko ispravljanje boja, ispravljanje crvenih očiju na fotografijama, razne efekte koje možete dodati kao i obruči na fotografije i kao najvažnije ima kontrole kao „hue“, „saturation“, „lightness“, „vibrance“, kontrole za kontrast, blur, zamućivanje fotografija ali i izoštravanje.

 

Windows app Autodesk Pixlr

Kao što vidite ima mnogo funkcija i pokriva sve potrebne funkcije za osnovnu, a i naprednu obradu fotografija. Naravno posjeduje i dijeljenje fotografija putem ugrađenog mehanizma u Windows Phone 8.1 koje vam pruža mogućnost da podijelite fotografiju preko NFC, Bluetooth, Twitter, Facebook i sve ostale aplikacije koje primaju „fotografiju“ kao oblik dijeljenja.

 

Preuzmite Autodesk Pixlr za WP ovdje.

 

qr-pixlr

 

Preuzmite Autodesk Pixlr za Windows ovdje.

4 komentara :

  1. Skinuo, pa da se ima :D

    ReplyDelete
  2. A ja sam upravo poslušao vaš savjet :)

    ReplyDelete
  3. I molim te da se ne persiramo :D

    ReplyDelete

Ostavite komentar