28.7.15

Nova Windows 10 Twitter aplikacija je online

Twitter 28.07.2015 22_04_31

Nakon što smo jučer objavili fotografije zaslona nove Windows 10 Twitter aplikacije sada je možemo preuzeti na računarima kao nadogradnju postojeće Twitter aplikacije ili kao novu instalaciju. Trenutna verzija Windows 10 Twitter aplikacije nema postavki to da vas odmah upozorimo , jer je Windows 8 verzija imala razne postavke za praćenje, obavijesti, poruke i zvukove. Pronašli smo postavke pod “account” ima dugme gdje se skrivaju sve postavke.

 

Nova verzija ipak donosi podršku za GIF format kao i da možete više fotografija istovremeno objaviti kao na WP verziji što je moguće već neko vrijeme i dodatno su fotografije prikazane direktno bez otvaranje posebnog tweeta. Pored toga korisnički profil sada je detaljnije prikazan i ima neke dobre funkcije koje su nedostajale u Windows 8 verziji aplikacije.

 

Nadamo se samo da je to prvobitna verzija, a da će kasnije stizati nadogradnje kao što ih Microsoft trenutno izdaje za vlastite aplikacije, skoro pa sedmično. Pogledajmo ispod kako je izgledala Twitter aplikacija za Windows PC prije i kako izgleda sada.

 

Windows 8 verzija Twitter aplikacije

 

Twitter 28.07.2015 22_00_50

 

Windows 10 verzija Twitter aplikacije

 

Twitter 28.07.2015 22_16_14

 

Šta vi mislite o novom dizajnu?! Je li prilagođen Windows 10 ili nije još dovoljno? Što se tiče Windows Phone verzije aplikacije očekujemo i ona da će imati ovu nadogradnju za Windows 10 Mobile, ako ne danas onda uskoro.

 

Twitter za Windows 10 PC možete preuzeti ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar