17.12.15

Gadgets aplikacija za Windows 10 Mobile

Prije nekoliko dana Microsoft je ažurirao Device Hub aplikaciju i preimenovao je u Gadgets, odnosno na našem jeziku se zove Pribor, a dostupna je za Windows Phone 8.1 i Windows 10 Mobile uređaje. Kao što samo ime kaže aplikacija vam omogućava lakše upravljanje dodatnim uređajima poput bluetooth slušalica, NFC tagova i sličnih uređaja.

Na fotografiji iznad vidimo sučelje Gadgets aplikacije koje je raspoređeno u tri pivota- Use, Find i Customize. Use pivot je prikazan na prvoj fotografiji i tu možemo odabrati aplikacije koje će aplikacije raditi s spojenim uređajem te vidimo status uređaja, u ovom slučaju piše da je uređaj povezan i spreman za upotrebu. Srednja i fotografija desno prikazuju Customize pivot. Tu korisnik može odabrati ime za uređaj te što će se dogoditi kada neki bluetooth uređaj povežete s mobitelom. Možete odabrati jedan od ovih izbora: 
  • ne radi ništa
  • otvori određenu aplikaciju 
  • pokreni Gadgets aplikaciju 
  • obavijest da je uređaj povezan

Donji padajući izbornik vam nudi mogućnost obavijesti kada je baterija spojenog uređaja pri kraju. Ostao je još "Find" pivot, taj pivot vam daje mogućnost da vidite lokaciju na kojoj ste zadnji put imali uređaj povezan. Praćenje lokacije može biti zgodno ako imate NFC privjesak na ključevima, lako ih možete pronaći putem te funkcije ali i ako koristite obične slušalice mobitel će svejedno zapamtiti lokaciju.

Ova aplikacija će vam olakšati upravljanje raznim dodacima stoga vam predlažemo da je isprobate. Aplikaciju možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.


0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar