16.12.15

Windows 10 Mobile nadogradnja 10586.29 do daljnjeg povućena [dopuna]

Windows 10 Mobile još nije zvanično pušten ali Lumije 950, 950XL i 550 došle su u prodaju sa verzijom OSa 10586.0 ili *.11. Microsoft je ubrzo nakon toga pustio novu nadogradnju na verziju 10586.29 koja je ispravila dosta dječji bolesti operativnog sistema. Danas je ta nadogradnja povućena uslijed problema sa instalacijom na određenom broju uređaja.

Kako stoji u saopštenju moderatora sa Microsoft Answers foruma:

„…Poznate su nam greške sa nedavno objavljenom Windows 10 Mobile nadogradnjom uključujući da se nadogradnja određenom broju korisnika ne pojavljuje, da nadogradnja stoji dugo na 0% te dosadna poruka da nemate dovoljno memorije za instalaciju. Ekipa radi na ispravljanju tih grešaka prilikom nadogradnje kako kasnije ne bi dolazilo do ovakvih problema. U međuvremenu smo povukli 10586.29 update sa javnih servera za nadogradnju dok rješavamo probleme. 
Za one kojima javlja da imaju malo memorije za nadogradnju mogu poruku ignorirati. 
Za one koji imaju nadogradnju na čekanju priključite telefon na punjač te izvršite nadogradnju na ponuđenu verziju."

Dakle, nadogradnja je povućena samo za oficijelne korisnike koji su mogli nadograditi oficijelnim putem, a ne za Windows Insidere. Svakako to nije zgodno na novom uređaju dobiti prvu nadogradnju koja ima određene probleme. Ipak nisu svi korisnici pogođeni i većina ih je mogla jednostavno nadograditi bez ikakvih problema.

Ako posjedujete Lumia 950, 950XL ili 550 javite nam ispod u komentarima vaša iskustva.

Izvor: WMPU


Dopuna


Nakon što smo pisali o tome da je Microsoft povukao prvu oficijelnu nadogradnju za Windows 10 Mobile uređaje danas nadogradnja postaje opet dostupna za uređaje koji su fabrički došli sa Windows 10 Mobile (Lumia 950, 950XL i 550). greške su navodno bile prouzrokovane na serverskoj strani i zbog toga nadogradnja još uvijek nosi istu verziju 10586.29. Korisnici pogođenih uređaja mogu sada preuzeti novu nadogradnju u postavkama pod > update & security > phone update.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar