16.12.15

Microsoft pustio novi Windows 10 PC build 11082


Prvi korak ka narednoj većoj nadogradnji (zvanoj Redstone) Microsoft je načinio danas puštanjem novog builda za Windows Insider korisnike koji su na bržem načinu primanja nadogradnji. Nove funkcije trenutno neće se nalaziti u novim buildovima ali pripreme i promjene koda da bi Windows radio efikasnije i brže su na redu.

Microsoft kako je spojio sisteme telefona, tableta i PC u jedan tzv. OneCore (jedno jezgro) koje je srce novog windowsa i promejne same jezgre će učiniti Windows efikasnijim na svim uređajima sa Windows 10 (Xbox, telefoni, tableti, PC, Hololens, Surface Hub, IoT).

Još brži Windows Insider buildovi


Windows Insider su željeli brže Windows Insider buildove sada se mogu pripremiti na njih jer na bržem načinu primanja nadogradnji sada će buildovi stizati češće nego do sada. Taj način dolazi veoma blizu internog testiranja u Microsoftu i podrazumijeva više grešaka koje obični korisnici ne bi trebali uopšte da vide tako da ako niste skloni eksperimentima mi savjetujemo da prebacite na sporiji način primanja nadogradnji u postavkama > update & security > Windows Update > napredne postavke > Na dnu imate onda slajder koji povučete lijevo i smanjite sa brzog načina na sporiji.

Dodatno od sada greške i promijene svakog builda Microsoft će prikazivati u Insider Hubu umjesto u članku na Windows Blogu. Da bi otvorili Insider Hub jednostavno pratite ovaj link to će vam ponuditi da otvorite s trgovinom aplikaciju (Insider Hub).

Microsoft pored toga napominje koliko je važan input koji pošaljete preko Windows feedback-a ali i koliko je bitno da pratite i ostale ideje korisnika i glasate za iste. Ako postoji vaša ideja koju ste željeli predložiti onda je bolje glasati za već postojeću nego stvarati još jednu.

Pored toga veoma važno je da u slučaju greške opišete sav proces kako je došlo do greške od prvog do zadnjeg koraka ako je to moguće. I naravno nemojte zaboraviti u Feedback da ne koristite lične podatke jer je isti objavljen javno.

Poznate greške ovog builda:
  • Jezički paketi se ne mogu instalirati ali Microsoft radi već na ispravljanju greške.
  • Ako kopirate, brišete ili pomičete sadržaj neće se pojaviti traka statusna sa detaljima o transferu.
  • Sa ovim buildom default za aplikacije je resetiran i postavljen na default programe koje nudi Windows 10.

Ove greške će vjerovatno biti ispravljene kroz Windows update i manju nadogradnju ili ipak kroz noviji build.

Izvor: Windows Blog, via - WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar