23.12.15

Windows trgovina ima poteškoće sa kupovinama unutar aplikacija trenutno

Trgovina IAP setup manji

Windows trgovina od sinoć ima probleme sa kupovinom stvari unutar aplikacija kao što su „plati da skloniš reklamu“ ili „plati da bi dobio (tu i tu) funkciju“. Znači sve što ima veze sa IAP (in app purchase) trenutno ne radi i ako ste kupili nešto tako aplikacija vam neće priznati tu funkciju.

 

Primjer je aplikacija 6tag koja ima uklanjanje reklama uz naplatu sada se reklame prikazuju opet iako je plaćeno. Razvijač u potpunosti nije kriv za ovo stanje nego Windows Trgovina i njihovi serveri to vam želimo objasniti kako ne bi ostavljali razvijačima loše ocjene radi toga.

 

Microsoft se još nije oglasio povodom ove greške koja se već jednom pojavila prošle godine gdje su korisnicima bili izbrisane sve kupovine unutar aplikacija. Microsoft je to uspio povratiti ali šteta nanesena razvijačima i aplikacijama je ogromna posebno sada u decembru i kada dolaze praznici gdje korisnici kupuju i do 4 puta više aplikacije nego tokom godine mislimo da se takva greška nije smjela nipošto dogoditi.

 

Rudy Huyn razvijač 6tag aplikacije se također oglasio sa molbom da ne krivite razvijače jer oni uopšte nisu krivi.

 

 

Ono što neki razvijači savjetuju u ovakvim slučajevima jeste:

  • Ne brišite aplikacije jer bi moglo prouzrokovati veću štetu.
  • Probajte „kupiti“ opet tu funkciju unutar aplikacije i trebalo bi vam javiti da je posjedujete i u većini slučajeva se može opet „kupiti“ bez naknade.
  • Javite se razvijaču da on zna koliko je korisnika pogođeno greškom kako bi on znao Microsoftu dalje javiti.

 

Od greške nisu pogođeni svi korisnici tako neki javljaju da nemaju problema dok drugi imaju. U koju grupu spadate vi imate li problema sa kupovinom unutar aplikacija, javite nam u komentarima?!

 

Izvor: MSDN forum

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar