19.2.16

AdDuplex ispravio grešku i vratio Windows 10 Mobile unutar Windows Phone ekosistema na 5%

adduplex banner

AdDuplex je danas priznao malo veću grešku uslijed analiziranja podataka i njihov CEO Alan Mendelevich se oglasio povodom te greške i na Twitteru objašnjavajući da je greška samo njegova krivica i da su slučajno brojali Windows Phone 8.1 univerzalne aplikacije u zbir uwp aplikacija i zajedno ta da imali su preko 10% u zadnjim izvještajima i prema tome je AdDuplex pravio statistiku da postoji oko 10% Windows 10 Mobile uređaja u cjelokupnom Windows Phone ekosistemu.

 

adduplex-revised-windows10

 

Danas su ispravili tu grešku i odvojili Windows Phone 8.1 univerzalne aplikacije od uwp aplikacija koje su napravljene za Windows 10 Mobile. Samim tim je vraćen i udio na logičniji broj od 5.3% jer sistem globalno još nije pušten za starije modele, a novi modeli se modeli ne osjete u statistikama spram oko stotinu miliona prodanih Windows Phone do sada.

 

AdDuplux je kompanija koja kroz svoje reklame unutar aplikacija ima veoma preciznu statistiku o uređajima i globalno se može uzeti kao pokazatelj kakvo je realno stanje u Windows Phone ekosistemu. Pokrivanjem preko 5000 aplikacija statistika od AdDuplex su postale veoma relevantne u izvještajima o stanju unutar samog Windows Phone ekosistema.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar