25.2.16

Microsoft će navodno ponuditi Windows 10 Mobile za OnePlus 2, OnePlus 3 i Xiaomi Mi 5

Xiaomi-Mi-51

Microsoft je prošle godine realizirao ideju da ponudi oficijelno ROM Windows 10 Mobile za Xiaomi Mi 4 i korisnici tog modela mogu oficijelno koristiti Windows 10 Mobile iako je njihov telefon došao sa Androidom iz fabrike. Na forumu Xiaomi-ja gdje su prvo vodili nekoliko testova ROM-a postavili su bili i anketu na kojoj je rezultat bio da preko 70% korisnika bi željelo imati Windows 10 na svom Android pametnom telefonu, svega 10% je htjelo ostati na standardnoj verziji Xiaomi Android ROM-a, a ostali su bili podijeljenog mišljenja.

 

Sada kruže nove glasine koje ako se pokažu istinite pokazuju sasvim novi pristup preuzimanju tržišta nego što smo do sada vidjeli. Microsoft kako je omogućio Windows 10 Mobile za Xiaomi Mi 4 isto tako mogu napraviti u kooperaciji sa drugim kompanijama i ROMove za njihove Android pametne telefone. Navodno je riječ o OnePlus 2, OnePlus 3 i Xiaomi Mi 5 koji je tek predstavljen da će dobiti oficijelnu podršku za Windows 10.

 

Xiaomi je potpisao sporazum sa Microsoftom oko toga da će surađivati na tom polju i vjerujemo da će se realizirati ta ideja i sa najnovijim modelom Mi 5. Kako Xiaomi raste u svijetu, Microsoft bi mogao od ovoga samo profitirati. Naravno da neće svi korisnici odmah koristiti Xiaomi sa Windows 10 ali koliko god da ih pokuša koristiti i ostane je dobro.

 

Šta vi mislite o ovome?

 

Izvor: Windows Central, IT Home

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar