20.2.16

Ne evidentirane promjene u Windows 10 Mobile 14267 (Redstone)

Windows 10 Mobile setup 2 blurred

Od jučer je dostupan prvi Redstone build za Windows 10 Mobile preko Windows Insider programa u koji mogu korisnici dobrovoljno se uključiti radi testiranja najnovije verzije operativnog sistema. Microsoft jeste napravio spisak novosti tog builda ali nisu naveli sve novosti kako smo otkrili u zadnjem članku Poruke + Skype mogu od sada slati Skype Emoji i polako ali sigurno Microsoft ugrađuje sve funkcije koje ima inače Skype direktno u sistem.

 

Windows 10 Mobile Sim postavke

 

Danas smo otkrili i manju opciju koju su mnogi tražili, a koja ima veze sa mrežom i internetom telefona. Microsoft je ugradi funkciju „Samo 3G“ u opcije brzine interneta. Korisnici su to tražili kroz feedback i dobili jer su željeli ograničiti internet da ne koristi 4G LTE nego samo 3G i da ne prebacuje non stop mrežu između 4G i 3G na mjestima gdje je pokrivenost 4G mrežom manja to ima itekako smisla jer će se umanjiti i potrošnja baterije.

 

Postavke za ovu funkciju nalazite u - postavke > Mreža > Mreža + Sim > Sim postavke. Javite nam u komentarima je li i kod vas dostupno ili je samo za određene modele i operatere?!

 

Dodatna informacija: instalacija na starije telefone jeste moguća ali je ne preporučujemo jer nije stabilno koliko je 10586, ima grešaka koje su se pojavile, a koje nisu bile prisutne na 10586 i vjerovatno su povezane s tom činjenicom zašto su odgodili za starije telefone najnoviji Windows 10 Mobile build 14267 jer vjerovatno iste ne postoje na novijim telefonima.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar