24.2.16

Skype Qik aplikacija se gasi naredni mjesec

Skype Qik novi setup

Microsoft je objavio kako će ugasiti vlastitu Skype Qik aplikaciju za video poruke nakon 24. marta. Aplikacija neće biti više dostupna u trgovini na svim sistemima gdje je bila dostupna. Skype Qik je bio Microsoftov pokušaj da konkuriraju i stvore nešto što vole hipsteri, nalik Snapchatu i kombinacija Snapchat-a i Periscope-a je Skype Qik trebao biti i aplikacija je radila svoj posao kako treba.

 

Skype_qik_naslovna

Jedino što nisu imali jeste korisnike koji bi napravili hype oko aplikacije da ona postane popularna. Microsoft u svojoj izjavi za javnost piše i da su u Windows verziju na Windows 10 Mobile ugradili skoro sve funkcije koje su dostupne na Skype na ostalim sistemima, tako i Emoji u zadnjoj nadogradnji Poruke + Skype i polako Skype Qik postaje nepotrebna ili duplikat istih funkcija koje ima Skype.

 

Skype aplikacija na Windows Phone ima mogućnost slanja videozapisa kao Skype Qik tako da je jasno da duplikat iste funkcije nema smisla podržavati. Pored toga vjerujemo kako Skype Qik nije imao ni mnogo korisnika jer jednostavno nije upalila ideja da se progura novi servis i postane popularan kod mlađe generacije (koja odbija koristiti Skype).

 

Da se osvrnemo i na Skype integraciju u Windows 10 Mobile, ona danas ima sve funkcije kao i Android ili iOS verzija, jedino nedostaje najnovija funkcija, grupni video pozivi ali kako smo vidjeli razvoj zadnjih mjeseci oko integriranog Skype-a vjerujemo da će i to biti ugrađeno uskoro.

 

Jeste li vi koristili Skype Qik?

 

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar