26.2.16

Win32 programi na Windows 10 Mobile

Win32-app-Continuum

WindowsBlogItalia nam sada donosi prvi demo snimak kako će novi HP Elite X3, a i drugi Windows 10 Mobile uređaji moći koristiti Win32 programe preko „oblaka“ direktno na svom telefonu i uz Continuum mogućnosti prenijeti taj program direktno na veći monitor ili TV, uz tastaturu i miš i druge periferije koji se mogu spojiti na vaš telefon dobijamo od telefona „PC“.

 

PC u „“ znacima jer se ipak radi samo o virtualizaciji Win32 programa, oni će raditi u sigurnom okruženju i prethodno su provjereni i odobreni od HP Workspace. Naravno i druge kompanije mogu ponuditi ovakav način Win32 programa svojim radnicima te svaka kompanija bi mogla imati bazu programa na koje korisnici mogu preko oblaka pristupiti direktno sa telefona i tako telefon (Windows 10 Mobile) postaje jedini uređaj koji radniku treba i koji je univerzalno koristan radom direktno na telefoni ili na TV, Monitoru, projektoru itd.

 

Pogledajmo videozapis ispod kako se za sada sve odvija.

 

 

Iznad vidimo da se na Windows 10 Mobile pokreće virtualizacija Windows Servera 2012 R2 koja ima 56GB RAM i Intel Xeon E5-2670 procesor koji će omogući neometan rad više radnika istovremeno. U suštini ovo je funkcija slična kao Remote desktop samo što korisnik ima sve podatke sa svog telefon direktno tu i može ih koristiti u tim programima.

 

wp_ss_20160225_0017

Ovo je screenshot sa Lumije koja pokreće FireFox lijevo i Word 2013 win32 programe unutar HP Workspace okruženja kroz Continuum direktno na TVu.

 

wp_ss_20160225_0026

Ovo je screenshot sa telefona direktno u Continuum modusu na TV-u sa otvorenim Task menedžerom unutar HP Workspace okruženja koji prepoznaje i takt telefona i koliko jezgri ima kao da je PC u pitanju.

 

Korisnik može ovu metodu koristiti bežično ili žičanim putem i Continuum funkcija ovdje pokazuje svoju moć jer sve ovo pokreće vaš telefon na Windows 10 Mobile, a ne PC.

 

Šta vi mislite je li ovo budućnost mobilnih tehnologija ili nije?

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar