29.2.16

Windows 10 aplikacija „Poruke“ uskoro će moći primati i slati SMS sa PC-a

Windows 10 setup novi 3

Windows 10 je zajedno sa Windows 10 Mobile predstavio novu integraciju za nekoliko aplikacija kao kalendar, email, Cortana, pa i poruke koje radi univerzalno na svim Windows 10 uređajima. Microsoft je nedavno pustio nadogradnju i omogućio slanje/primanje fotografija, lokacije i novih emoji u „porukama“ ako ih šaljete nekome na Skype. Sada postoje naznake da će se funkcije brzo dalje proširivati jer imaju naznake na PC verziji „Poruke“ aplikacije da ona „prima“ i SMS koje dolaze na telefon.

 

Screenshot-23-e1456577265281

Naznake se ogledaju u tome što na živoj pločici na PC-u se ponekad pojavi sadržaj SMS-a kojeg primite. „Čudno“ u ovom jeste što se radi o GSM porukama, a ne preko IP kao Skype poruke. Naravno da to nije nešto novo ali je dugo očekivana funkcija za Windows korisnike. Vidimo da još nije potpuno ugrađeno i otvaranjem poruka na PC-u ili tabletu SMS poruke se ne prikazuju.

 

Poruke se također sada vide i u „kontaktima“ (osobe) aplikaciji pod historijom konverzacija se vidi stavka za poruke s odabranim kontaktom. Microsoft radi aktivno znači na integraciji telefona i PC u jednu jedinicu.

 

Windows 10 može na više načina surađivati sa vašim porukama, jedan primjer je Cortana kojoj možete na bilo kojem uređaju zadati komandu da pošalje poruku određenom kontaktu i ona će to i uraditi. Notifikacijski centar u Windows 10 (PC) također vas može obavijestiti o novim porukama na telefonu ako to želite.

 

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar