20.3.16

Anketa: o oficijelnoj Windows 10 Mobile nadogradnji za starije telefone

Windows 10 Mobile Mockup 08

Windows 10 Mobile je oficijelno pušten ali korisnici Lumia 920, 1020, 925 i 1320 kao i drugih modela su izvisili i neće dobiti oficijelnu nadogradnju. Microsoft navodi kako je 70% više korisnika javljalo da ima više problema sa radom sistema na tim modelima spram onih koji su na kraju i dobili zvanično Windows 10 Mobile.

 

Mi želimo da svako dobije Windows 10 Mobile pa makar to značilo i na vlastitu odgovornost. Jedna alternativa koju mi nudimo korisnicima ne podržanih telefona jeste Windows Insider i tačnije „Release Preview“ koja je identična oficijelnoj nadogradnji i ima iste greške. Release Preview kanal kao što smo ranije pisali je zadnji test pred zvanično puštanje određenog builda i od tog kanala do zvanične nadogradnje ne prođe ni sedam dana. Pored toga od Release Preview do zvanične nadogradnje nikad nije došlo do prekidanja puštanja nadogradnje, znači (do sada) nije se dogodilo da je u tom kanalu bila nadogradnja koja na kraju nije puštena zvanično. To je jedan argument zašto mi predlažemo Release preview svima koji nisu dobili zvaničnu nadogradnju.

 

Ali korisnici ipak žele “titulu” da je to sve zvanično i da je zvanična nadogradnja pa makar i ona išla preko Upgrade Advisor aplikacije. Po nama je to isto samo drugo pakovanje. Upgrade Advisor = Windows Insider aplikacija na „Release preview“ kanalu, ali ipak korisnici su glasni i zahtijevaju oficijelnu nadogradnju.

 

Zbog toga mi pravimo danas anketu na koju želimo da odgovorite, pitanje glasi „Želite li Windows 10 Mobile na svome telefonu bez obzira na stabilnost i kvalitetu?“

  • Želim ako je sigurno
  • Želim na vlastitu odgovornost
  • Ne želim iako je sigurno
  • Ne želim jer ne radi dobro

 

Tražimo još za feedback hub unosom na koji korisnici mogu dati glas kako bi Microsoft pustio Windows 10 Mobile na sve telefone bez obzira koji model i koliko star ali na odgovornost korisnika u slučaju kvara ili lošeg performansa da nemaju dalje pravo na pritužbu.

 

 

Molimo sve korisnike da glasaju savjesno i pročitajte odgovore lijepo. Anketa će trajati sedam dana i tada ćemo objaviti zvanične rezultate u novom članku.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar