1.3.16

Deezer izdao Windows 10 aplikaciju

deezer

Novi veoma popularni striming servis za muziku, Deezer, izdao je novu Windows 10 aplikaciju danas. Deezer se generalno zalaže da se sve u životu uzima na humorističan način tako im i reklame pokazuju da se život treba shvatiti i kroz šalu i igru. U svojoj izjavi za novu aplikaciju su se dotakli i bivšeg Microsoft CEO Bill Gejtsa sa „Filantropist i mogul tehnologije Bill Gates sada može spavati „mirno“ sa Windows 10 sada na preko 200 miliona uređaja… i mi iz Deezera smo uvidjeli i shvatamo potencijal spajanja dodira sa najboljom tehnologijom, personaliziranom muzikom i sugestijama je što mi radimo. Tokom zadnjih mjeseci smo radili sa Microsoftom na novoj aplikaciji i ovom prilikom je vama predstavljamo“.

 

deezer2 screenshot

Deezer posjeduje premium sadržaje to se mora napomenuti jer servis mora živjeti od nečega. MixRadio koji je bio iste prirode je ugašen radi malih prihoda. Deezer tako ima „zvučne“ reklame između pjesama za korisnike koji nisu na premium sadržaju, a ranije su ograničavali i broj pjesama koje korisnik može slušati dnevno, nadamo se da su taj limit uklonili.

 

snip_20160301124322

Prije ove aplikacije Deezer je imao tri način kako pristupiti servisu, na webu, Windows na telefonima i Window tabletima, ali svaka od njih je imala drugačije korisničko iskustvo. Sa novom aplikacijom i zahvaljujući univerzalnoj platformi Deezer je bio u mogućnosti da stvori jedno iskustvo kroz sve medije i aplikacije na Windows 10 što se vidi iz nove aplikacije.

 

Mi mislimo čak da je Deezer web aplikacija te jedan dalji primjer mostova za Windows na kojima Microsoft radi kako bi doveo nove aplikacije lakše na Windows 10.

 

Nova aplikacija se nalazi još u beta fazi ali je javno dostupna te je možete preuzeti ovdje. S naše strane postoji samo jedna kritika koju nije uvažio ni TuneIn Radio, a to je odvojene kontrole zvuka na Windows 10 PC, trenutno se muzika u Deezer i TuneIn Radio može samo smanjiti kroz sistemsku glasnoću, a ne u aplikaciji direktno što je veoma iritantno jer se smanjivanjem ili pojačavanjem mijenjaju jačine zvukova sistema što kvari malo korisničko iskustvo.

 

Više o Deezer servisu

 

Deezer posjeduje preko 35 miliona pjesama, personaliziranu muziku samo za vas, neograničen broj plejlista i mix kanala sa vašim omiljenim umjetnicima ili žanrima. Sa Premium+ sadržajem otključavate mogućnost preuzimanja muzike direktno kroz aplikaciju na vaš uređaj. Ako imate pitanje u vezi aplikacije njihove socijalne mreže na Twitteru i Facebooku su veoma aktivne u odgovorima prema korisnicima. ako ipak preferirate stari način podrške preko emaila to možete uraditi ovdje.

 

Dodatak

 

snip_20160301124130

 

Zeznuli smo se iznad malo oko reklama, one se ipak još više „nameću“ tokom slušanja. Pojavit će vam se nakon nekoliko pjesama u cijeloj app jedan zaslon za premium sadržaj i on će trajati do kraja te pjesme ali zauzima cijeli zaslon i pomalo ružno izgleda jer i korisnik nema kontrolu da se vrati u aplikaciju nego samo da zaustavi muziku.

 

Za one koji ne vole ovakve reklame mogu probati Groove Music koji nema reklame ali ima plaćeni sadržaj kako bi otključali funkcije kao Radio i neograničeni online striming cijele kolekcije koja je na Groove Music, a možemo potvrditi da imaju “sve i svašta”.

 

izvor: Deezer

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar