7.3.16

Instagram aplikacija za Windows 10 Mobile procurila

Instagram Bet novi setup

U zadnjem članku smo objavili informacije vezane za oficijelnu Instagram aplikaciju koju pravi Instagram za Windows 10 Mobile i nismo dugo čekali da dobijemo i link do aplikacije. Aplikacija nosi ime „Instagram (Beta)“ u trgovini i tokom pokretanja aplikacije ima poruka da se radi o Beta programu i da aplikacija još nije blizu zvanične i vjerovatno nije trebala ni biti puštena sada u ovo vrijeme.

 

Instagram Beta screenshots

Da se vratimo malo unazad, prilikom puštanja Windows 10 za PC mnogi velikanu u tehnologiji pa i Mark Zuckerberg su obečali zvanične aplikacije za Windows 10, Mark Zuckerberg je CEO Facebook-a i obečao je Instagram, Facebook i Messenger univerzalne aplikacije. Sada vjerovatno vidimo drugu aplikaciju od obećanih jer smo ranije prenosili o Messenger univerzalnoj aplikaciji. Instagram Beta za Windows 10 kako smo mogli saznati nije direktno Islandwood port kako smo prvobitno mislili nego je porti OS tj. iPhone aplikacije i to verzije 7.17.0. (samo jednu malu verziju iza iPhone verzije 7.17.1) Facebook ekipa koja je pravila iOS aplikaciju je prilikom porta ove aplikacije koristila navodno vlastite alate „Osmeta“ za prijenos aplikacija na druge sisteme.

 

Zbog toga Instagram Beta ne samo da liči mnogo na iOS aplikaciju nego je cjelokupan kod aplikacije vjerovatno od iOS aplikacije Instagrama. Većina funkcija radi ok ako uzmemo u obzir da oficijelno nije trebala ni biti puštena još ova aplikacija. Naravno ima bagova prilikom pravljenja fotografija ili prilikom otvaranja aplikacije se pojavi čudan zaslon. Ali zato su sve funkcije koje su dostupne na iPhone-u dostupne i ovoj aplikaciji i to će obradovati mnoge korisnike.

 

Na Lumiji 1520 aplikacija uglavnom radi tečno, ali ne tečno kao što to radi recimo naša omiljena 6tag od Rudy Huyn. Ipak pošto se nalazi još u beta fazi vjerujemo da se to može srediti sve. Isprobajte aplikaciju i javite nam kako se vama čini.

 

Evo i videozapis sa MSPU kako se aplikacija ponaša “uživo”.

 

 

Preuzmite Instagram (Beta) za Windows 10 Mobile

 

Aplikacija koristi čak fotografije zaslona u trgovini od iOS verzije, to je dodatno dokaz da nije spremna za javnost ili barem nije još trebala biti.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar