9.3.16

Kantar objavio izvješće za posljednje tromjesečje

Kantar

Po svom običaju Kantar je objavio tromjesečni izvještaj o prodaju uređaja koji obuhvaća razdoblje do kraja prvog mjeseca 2016. godine. Kao i u posljednjem izvješću, brojke nam ponovo govore o padu zastupljenosti unatoč predstavljenim Lumia 650, 950 i 950XL uređajima.

 

Europsko tržište za Windows Phone je uvijek bilo nekako najplodnije ali posljednje brojke kažu da je i ono osjetilo pad i to 3.3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od EU5 zemalja porast je zabilježen u Velikoj Britaniji u iznosu od 1.1%, dok se u zemljama poput Njemačke, Španjolske, Francuske i Italije bilježe padovi između 1.7 i 6%.

 

Na ostatku svjetskog tržišta stanje je otprilike slično kao i na Europskom tržištu. U Japanu je ostvaren porast od 0.3%, dok zemlje poput SAD-a, Kine i Australije bilježe padove. Detaljnije brojke možete pogledati u tablici ispod.

kantar-jan-2016

Ovakve brojke su rezultat smanjenja broja novih Lumia uređaja u ponudi i ne može se reći da nisu očekivane. Najavljene su još prošle godine, ali tek sada vidimo posljedicu. Vrlo vjerojatno će i idućih nekoliko izvješća biti sa sličnim rezultatima dok se ne pojave rezultati drugih proizvođača koji su proteklih mjeseci predstavili dosta uređaja u raznim cjenovnim kategorijama.

izvor: MSPU, Kantar

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar