20.3.16

Microsoft će dizajn Windows 10 file explorera uskoro mijenjati

Windows 10 setup novi 4

Windows 10 je imao nekoliko promjena u dizajnu od svog nastanka do danas, sve su pretežno bile sitnice kao nove ikone, nove sjene, animacije i slično. Sada je jedan od dizajnera Windows 10 Peter Skillman bio upitan hoće li se još nešto mijenjati i raditi na File Exploreru na Windows 10 i odgovorio je da rade na „totalnom“ (cjelokupnom) redizajnu file explorera trenutno.

 

snip_20160320172614

Dizajner Peter ne može detalje iznositi još ali vjerujemo da će to biti uskoro prezentirano kroz povratne informacije Hub aplikaciju na Windows 10. Ta aplikacija donosi nekoliko dobrih informacija Insajderima, a na kraju će te promjene ako budu prihvaćene doći i kumulativnom nadogradnjom ili većom nadogradnjom sistema i na oficijelne Windowse 10.

 

Windows-File-Explorer

 

File Explorer kako mnogi korisnici znaju jeste dobar za sada za miš ali pošto Windows 10 podržava i unos dodirom mislimo i mi da je vrijeme za redizajn koji će se adaptirati ako je tablet modus ili modus na dodir uključen.

 

Ono što smo mi jučer ugledali također vezano za dizajn jeste nova ikona i animacije vezane za ikonu obavijesti u start traci na Windows 10. Isti dizajner Peter Skillman je radio i taj dizajn koji je još otvoren u povratnim informacijama da korisnici glasaju za izbor između starog i dva predloška koja je napravio.

 

Korisnici imaju kontrolu oko toga šta i kako će izgledati na kraju i mogu glasati za prijedlog. Ako vas zanima i želite glasati otvorite feedback hub aplikaciju na zadnjem Windows 10 buildu ili pokušajte hoće li otvoriti ovaj link direktno insider hub ili feedback hub aplikaciju na taj sadržaj. Ovdje možete to vidjeti i na Sway se u pokretu.

 

Ili ipak pogledajte gif animacije ispod kako izgleda sve. Jedno je primjer bez ikakvih animacija i samo se ispuni ako postoji nova obavijest, a drugo i treće su primjeri kako bi moglo izgledati. Primijetite također da je ikona za obavijesti na kraju poslije sata i to Microsoft također pita je li dobra ideja ili ne. Odgovore možete direktno dati u povratnim informacijama na linku iznad ako želite. Gif animacije su malo veće pa će možda trebati malo da ih učita.

 

r6YclPU6mKu2j6

 

 

g7-F_SD4LULvLF

 

61BqzCgwvu6HL9

 

Ovo je samo jedan primjer kako je Microsoft ugradio Insajdere u odlučivanje o svemu na Windows 10, i ovaj prijedlog već sada ima preko 4000 povratnih informacija i ideja kako ga napraviti savršenim za sve Windows 10 korisnike.

 

Jeste li vi Insajder i jeste li davali ikada prijedloge ili rješenja za greške ili slično?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar