5.3.16

Microsoft demonstrira kako možete sa Remote Desktop aplikacijom pokretati programe sa drugih računara kroz Continuum

Screenshot (239)

Microsoft je objavio novi videozapis sa novu (pregledni verziju) Remote Desktop aplikacije za Windows 10. Remote Desktop aplikacija koja je bila prisutna i na WP8.1 mogla je „daljinski“ upravljati određeni računar, a sada je Microsoft to iskustvo proširio i ugradio Continuum funkcije u novu Remote Desktop Preview aplikaciju i tako će telefoni koji podržavaju Continuum funkciju moći direktno na serveru ili drugom računaru pokretati punokrvne programe i prenositi ih na veći zaslon.

 

Pogledajmo videozapis ispod kako je to sve jednostavno za koristiti.

 

 

Korisnici koji su imali dodira sa Remote Desktopom do sada su sigurno željeli više puta do sada da imaju malo bolji pregled toga što vide na telefonu i Continuum funkcija baš to će omogućiti i prenijeti zaslon koji vidite sa nekog računara na daljini ili sa servera kroz telefon na novi zaslon ili projektor. Uz sve to može se naravno priključiti miš i tastatura i koristiti kao da ste direktno za tim računarom kojim upravljate.

 

Microsoft direktno cilja sa ovim na kompanije koji bi mogli uštedjeti sa ovakvom konfiguracijom za radnike, jedan uređaj bi imali pomoću kojeg ili na daljinu mogu pokretati programe na serverima kako smo to vidjeli od HP Workspace ili ipak pokretati univerzalne aplikacije kao Word, Office, Excel, Edge i mnoge druge.

 

Screenshot (241)

Ovo je vizija koju je Microsoft imao sa mantrom „Mobile first Cloud first“ i upravo se pozicioniraju na mobilnom tržištu kao i na tržištu oblaka na odličnu poziciju. Na Mobile ne mislimo striktno na telefone nego na sve prenosive uređaje.

 

Preuzmite Remote Desktop aplikaciju ovdje.

 

Izvor: Youtube

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar