14.3.16

Microsoft Edge stranica za ekstenzije je online i možete ih preuzeti

Microsoft Edge Banner

Jučer smo tek pisali o Microsoft Edge ekstenzijama i danas je oficijelna stranica za preglednu verziju Ektenzija Edge web preglednika online. Ta stranica je prethodno bila online ali je Microsoft uklonio. Na istoj stranici možete pronaći nekoliko ekstenzija koje možete i preuzeti i uz njih u upute kako instalirati iste.

 

Stranica za Edge ektenzije

Međutim jedna kvaka postoji, trenutna verzija Microsoft Edge još nije otvorila meni za ekstenzije koji će se nalaziti u glavnom meniju web preglednika. Ekstenzije su produžeci na web preglednicima koji omogućavaju dodatne funkcije i sposobnosti koje sam web preglednik nema. Najpopularniji oblik ekstenzija je blokiranje reklama na stranicama (koje mi usput nemamo na našoj stranici) ali i pored blokiranje reklama pruža pomoć pri surfanju kao prevođenje web stranica ili slične dodatke koje će vama olakšati surfanje.

 

Za sada Microsoft je prezentirao na ovoj stranici Microsoft Translator, Reddit Enhancement Suite i Mouse Gestures ekstenzije. Kako smo ranije saznali ekstenzije će se moći preuzimati direktno iz trgovine, a razvijači istih mogu okačiti linkove do tih ekstenzija bilo gdje (na svojim stranicama, socijalnim profilima, Github stranicama itd.).

 

Pošto je danas ponedjeljak vjerujemo da će Microsoft sutra poslati novi build za PC koji će omogućiti korištenje ekstenzija pa ćemo testirati i objaviti naše dojmove. Još smo primijetili da web stranica za ekstenzije počinje sa dev.windows.com što je razvijački portal za Windows aplikacije i vjerovatno ćemo dobiti još informacija na ovoj stranici kako se i prave ekstenzije za Edge.

 

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar