28.3.16

Microsoft zadirkuje s novim funkcijama živih pločica

image_thumb21

Od samih početaka Windows Phone operativni sustav je bio jedinstven po pločicama. Te iste pločice su se nekima jako dopale, toliko jako da ne mogu zamisliti korištenje nečega drugačijeg od pločica dok ih drugi smatraju nefunkcionalnim i djetinjastima. Kako god pločice se od samih početaka nisu previše promijenile- došle su nove funkcije na njih ali ostale su jedinstvene i prepoznatljive.

 

Nekad davno je bila vijest o “exploding live tiles” koje se nikad nisu pojavile vjerojatno jer nisu bile toliko dobro rješenje. Ovih dana se pojavila vijest da Microsoft planira poboljšati pločice i dodati dvije nove funkcije koje je tražio velik broj korisnika. O čemu se radi nije baš jasno, ali pretpostavka je da ćemo dobiti interaktivne pločice koje će moći imati funkcije poput izravnog odgovaranja na poruke, kontrolu glazbe i slične funkcije. Vijest je isplivala u rasporedu za Build 2016 konferenciju koja će se održati za par dana u San Franciscu.

 

Kako bi dobili ideju o čemu je riječ predlažemo da pogledate video koji je objavio Microsoft Research odjel. Naravno to ne znači da ćemo dobiti baš to prikazano na videu jer je to samo koncept koji je zamislio Research odjel.

 

 

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar