23.3.16

Microsoftova umjetna inteligencija Tay počela sa radom i online je na Twitteru, GroupMe i Kik

snip_20160323133500

Microsoft je danas predstavio novog chatbot za Twitter, GroupMe i Kik koja se bazira na tehnologiji koju je Microsoft Reasearch razvijao zajedno sa Bing ekipom kao eksperiment ili istraživački rad na „razumijevanje razgovora“. Tay će vrlo dobro razumjeti vaše rečenice iako nisu napisane pravilno ili ako koristite slang jezik.

 

tay reakcije

izvor fotografije: Twitter

 

Posjeduje mnogo tema i možete je pitati bilo šta ona će imati odgovor za vas. Ako želite dodati Tay na Twitteru da isprobate koliko je daleko Microsoft usavršio umjetnu inteligenciju možete to uraditi ovdje, na Kiku je možete dodati ovdje, a na GroupMe samo potražite „Tay“ i pronaći ćete je vrlo brzo. U GroupMe je možete dodati i u grupu ili razgovarati u dvoje.

 

Microsoftova Cortana bazirana je također na Bingu i što više se koristi Cortana ili ovaj Chatbot Tay Microsoft će imati više primjeraka kako ljudi traže nešto ili reagiraju u konverzaciji. Microsoft Research dublje u kompaniji radi i na veoma sofisticiranoj verziji umjetne inteligencije i ovo je samo jedan mali dio zalaganja Microsofta tom polju. Ako želite više saznati o Tay to možete ovdje.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar