10.3.16

Nova aplikacija Facebook Messenger Beta pojavila se u trgovini ali se ne može još preuzeti

Messenger 01

Jučer smo objavili članak o novoj Messenger aplikaciji od Facebook-a koju je Facebook portirao vjerovatno istim alatima (Osmeta) kao Instagram Beta aplikaciju koju smo nedavno dobili. Obje aplikacije su još u beta fazi jer nisu još namijenjene bile za puštanje u javnost. Kako se bliži Build razvijačka konferencija Microsofta mislimo da su ih htjeli tada prezentirati i objaviti za javnost.

 

Ipak WindowsBlogItalia je nekako došao do novih verzija pa je objavio na svojoj stranici. Napravili su i videozapis Messenger aplikacije koja je za sada samo napravljena za PC što nagovještava da je Facebook portirao svoju iPad aplikaciju na Windows 10 PC. Nadamo se samo da će od nje napraviti i mobilnu varijantu jer mislimo da mnogo više ljudi koristi Messenger usput na mobilnim uređajima.

 

 

Mali broj korisnika je bio u mogućnosti da preuzme novu aplikaciju bez problema dok ostatak korisnika će iskusiti poruku da nije moguće preuzimanje (za sada). U opisu aplikacije dalje možemo vidjeti poruku da „aplikaciju nadograđuju redovno kako bi je napravili boljom za korisnike, sa najnovijim funkcijama i mogućnostima…“. Dalje u opisu vidimo i da podržava za sada samo tri jezika, engleski, španski i talijanski što je također razlog zašto nije javno dostupna i oficijelno prezentirana.

 

Ovo je link do Windows 10 PC verzije Facebook Messengera

 

izvor: WindowsBlogItalia

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar