12.3.16

Nova Instagram Beta aplikacija za Windows 10 ima nadogradnju

Instagram Beta novi setup 2

Facebookova Instagram Beta aplikacija za Windows 10 nedavno je procurila i ima već novu nadogradnju. Nova Instagram Beta aplikacija je iOS port sa alatima koje posjeduje Facebook, na Windowsu ipak je aplikacija Windows aplikacija i ima sva prava, sigurnosne mjere i prednosti kao i svaka druga Windows aplikacija u trgovini. Facebook je polako počeo sa promjenom iOS izgleda aplikacije u Windows izgled što se vidi sa sitnim promjenama fonta u aplikaciji ali i drugim dijelovima app.

 

Verzija aplikacije je ostala ista 7.17.0 jer ekipa iza aplikacije je samo radila na usklađivanju spram Windows 10, a ne dodavanju novih funkcija. Aplikacija će izgleda pratiti verziju na iOS koja je trenutno 7.17.1. i poprimati uvijek novosti koje ima i iOs verzija, samo uz izgled Windows aplikacija.

 

instagram beta promjene

 

Microsoft je jučer izdao baš savjete kako iOS portirane aplikacije mogu se pretvoriti u punokrvne Windows aplikacije, ne samo kod nego i dizajn da bude usklađen sa standardima Windowsa. Facebook izgleda usko surađuje sa Microsoftom jer ne vjerujemo da je slučajnost da se objavi takav članak, a istovremeno Facebook izda update za ovu app sa promjenama istim.

 

wp_ss_20160312_0009

 

Dodatno je novo u ovoj nadogradnji:

  • Live Tile je sada u boji Instagram aplikacije.
  • Ako ste posjedovali prijašnju Instagram Beta aplikaciju ona je vjerovatno uklonjena sa vašeg telefona kao i sa našeg što je.
  • „Klimanje“ telefona da bi poslali povratne informacije ekipi razvijača/Facebooku o aplikaciji sada radi.
  • Facebook login bi sada trebao raditi.
  • Ispravke stabilnosti aplikacije.
  • Pored toga primijetimo i da su tačke na dnu desno uz svaku fotografiju nestale i zamijenjene su „ševronom“ V na vrhu desno pored svake fotografije, to je promjena iOS ka Windows dizajnu, mala ali dobrodošla promjena.
  • Malo izmijenjeni fontovi i jačine fontova na nekim mjestima.

 

Čuli smo također da radi nestabilnosti su uklonili mogućnost instaliranja aplikacije na MicroSD kartice, što je razumljivo donekle kada korisnik ima sporiju karticu automatski će i aplikacija sporije raditi na istoj. Primijetite li vi nešto novo? Javite nam slobodno u komentarima.

 

Preuzmite novu Instagram Beta aplikaciju za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar