16.3.16

Twitter izdao konačno univerzalnu aplikaciju za Windows 10 Mobile

Twitter univerzalna naslovna 2

Twitter je prošle godine izdao univerzalnu aplikaciju ali nije bila spremna za telefone. Iako su aplikacije univerzalne razvijači iz više razloga mogu onemogućiti download na telefonima ili na PC/tabletima. U slučaju Twittera znamo da nisu izdali aplikaciju za Windows 10 Mobile jer izgled nove aplikacije je morao biti prilagođen. Taj proces je malo potrajao i evo sada imamo prelijepu novu aplikaciju koja je univerzalna i radi na svim Windows 10 uređajima.

 

Twitter univerzalna screenshot 01

Nova verzija aplikacije je 5.0 i donosi kompatibilnost sa Windows 10 Mobile. Stara aplikacija će biti jednostavno nadograđena na ovu ako preuzmete nadogradnju. Nova Twitter aplikacija ima i novi Live Tile koji prikazuje fotografije i zanimljive Tweetove dok nemate spominjanja od nekoga ili notifikacije unutar aplikacije.

 

Twitter univerzalna screenshot 02

 

Posjeduje tamnu i svjetliju temu koja se adaptira na izgled koji vi odaberete u sistemu. Iznad na fotografijama vidite svjetliju temu. Twitter je nedavno također prešao sa „zvjezdice“ za lajk na srce koje WP korisnici nisu do sada vidjeli. Sada ipak je bilo vrijeme da i zvjezdica nestane. Nova aplikacija je veoma tečna i funkcionalna jer pušta GIF direktno na lajni, te ostale stvari koje nismo imali nažalost na WP do sada.

 

Ono što je također zanimljivo ako ostavit otvorenu aplikaciju na Mobile ona će se sama ažurirati i prikazivati nove tweetove. Ko želi ipak ranije da osvježi aplikaciju može povući lajnu prema dolje i aplikacija će se osvježiti. Postavke su sada direktno na korisničkom profilu kao i kod Windows 10 PC verzije.

 

Generalno veoma dobro urađena aplikacija za prvu verziju Mobilnog Windowsa 10 iako smo otkrili manje greške koje vjerujemo da će biti brzo ispravljene. PC verzija kod nas se ruši nešto od danas, kod vas?!

 

Dodatak

 

PC verzija sada radi i također je imala nadogradnju i usput primjećujemo još jednu novosti - mali globus pored svakog tweeta koji nije na vašem jeziku i pritiskom na isti se prikaže prijevod na jezik koji ste namjestili u Twitter profilu. Prijevod teksta je direktno urađen sa Bing prevodiocem.

 

Do sada otkrivene greške ili nedostaci su da swipe lijevo/desno još ne radi, korisnici ne dobivaju obavijesti, postavke nisu 100% dovršene i prikazuju web prikaz i nema opcije za ankete. Nadamo se da će to Twitter adresirati što prije i nadograditi brzo kao i PC verziju što su redovno nadograđivali.

 

snip_20160316235030

 

Pored ovoga otkrivamo i novu crnu temu na PC verziji koja se može namjestiti u samoj aplikaciji ne zahtjeva promjenu teme sistema. Windows 10 na PC inače kao standard ima bijelu temu u aplikacijama ali razvijači to mogu obrnuti ako će bolje izgledati i pružiti korisnicima opcije da sami odaberu. Pogledajmo ispod kako izgleda i kada se Twitter smanji na PC na najmanju širinu, može se koristiti kao dodatak na PC koji se sam osvježava. Postavke za tamniju temu se nalaze na profilu korisnika > postavke > personalizacija > i tu je samo jedna stavka trenutno promjena teme.

 

snip_20160316235130

 

Preuzmite Twitter za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar