16.3.16

UMi Touch: Windows 10 Mobile flagship pokretan MediaTek procesorom

umi

Kineski proizvođač mobilnih uređaja, UMi, je predstavio novi flagship uređaj po nazivu UMi Touch. Uređaj je predviđen za Android operativni sustav ali UMi službeno podržava i Windows 10 Mobile sustav tako da korisnici mogu izabrati što im se sviđa.

 

UMi Touch ima poprilično impresivne specifikacije. Riječ je o uređaju koji je pokretan MediaTek Octa-core procesorom radnog takta 1.5GHz, a za grafiku na 5.5” 2.5D LTPS zaslonu rezolucije 1920x1080 piksela je zadužen Mali T720 grafički procesor. Ovo je prvi mobilni uređaj koji će koristiti Windows 10 Mobile operativni sustav, a koji ne koristi Qualcomm-ove Snapdragon procesore. Uređaj raspolaže s 3GB radne memorije, 16GB interne memorije, čitačem otiska prsta i baterijom kapaciteta 4000mAh. UMi Touch je upakiran u metalno “unibody” kućište koje na stražnjoj strani ima Sony IMX328 kameru rezolucije 13MP dok se na prednjoj strani uređaja nalazi kamera rezolucije 13MP.

 

Umi-Touch-Windows-10-Mobile-4

 

Umi-Touch-Windows-10-Mobile-3

Trenutno se uređaji nude samo s Android OS-om, a Windows 10 Mobile korisnici mogu naknadno instalirati. Navodno da UMi planira na tržište plasirati i uređaje s prethodno instaliranim Windows 10 Mobile operativnim sustavom. Cijena uređaja u pretprodaji je 150$ i za naša područja dostupan je samo putem internet kupovine.

 

Izvor: GIZMOCHINA

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar