5.3.16

Uskoro Windows 10 Mobile uređaji s MediaTek procesorima

mediatek

Microsoft je odlučio odgovoriti na primjedbe proizvođača mobilnih uređaja koji su se požalili na činjenicu da su ograničeni na Qualcomm-ove Snapdragon procesore koje proizvođači izbjegavaju kada su u pitanju jeftini mobilni uređaji jer su dosta skuplji u odnosu na konkurenciju poput MediaTek-a.

 

Vjerujemo da ste primijetili da svi dosadašnji Windows Phone uređaji imaju isključivo Qualcomm Snapdragon procesore. Međutim, MediaTek-ovi procesori su poprilično napredovali tako da se mogu bez problema uspoređivati s Qualcomm-ovim procesorima uz nižu cijenu što Microsoft ne može ignorirati ako želi privući proizvođače jeftinih uređaja koji mogu ponuditi uređaj samo ako će biti MediaTek procesor.

 

Da ne bi bilo zabune, Windows 10 Mobile već podržava druge procesore, a dokaz tome je Pipo U8T tablet predstavljen CES 2016 događaju koji koristi Rockchip SoC. Pa u čemu je onda problem, pitate se. Problem je “političke” prirode, odnosno u suradnji Microsofta i Qualcomma jer je Microsoft vjerojatno obećao gurati Qualcomm-ove proizvode u mobilnom segmentu što se ne odnosi i na tablete. Hoćemo li uskoro vidjeti više uređaja (mobitela i tableta) s MediaTek procesorima teško je reći, ali jasno je da Microsoft na sve načine pokušava izići u susret proizvođačima i poboljšati stanje na tržištu.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar