4.3.16

Vodafone Italija najavio puštanje Windows 10 Mobile nadogradnje od naredne sedmice

Windows 10 Mobile setup blurred

Vodafone iz Italije je na svom zvaničnom forumu za nadogradnje objavio da će od naredne sedmice nekoliko uređaja koje imaju ili su imali u ponudi nadograditi, između tih uređaja se nalaze i Windows Phone 8.1 uređaji za koje će Vodafone pustiti Windows 10 Mobile nadogradnju počevši od 07. marta.

 

Vodafone nadogradnja

Na spisku kao što vidite iznad na fotografiji se nalaze Lumia 535, 635, 735, 830, 930 i 1520. dodatno moramo napomenuti da se ovako oglasio i T-Mobile iz Poljske pa zatim i iz Njemačke ali nismo vidjeli naknadno da su pustili nadogradnju za svoje korisnike.

 

Neki nagađaju da je i Microsoft „naredio“ čekanje dok Windows 10 Mobile ne dostigne nivo kvaliteta i stabilnosti koji bi bio ok za većinu korisnika. Za fanove je možda i ok pustiti trenutni build 10586.122 ali mi ipak mislimo da postoje greške koje obični korisnici neće oprostiti tek tako, jedna od tih grešaka su domaće tastature koje spram ostalih jezika se ponašaju ekstremno sporo i ruše cjelokupni sistem tastature. Dok se takve stvari ne isprave mi mislimo da Windows 10 Mobile nije spreman za šire mase i Microsoft izgleda misli isto tako.

 

Uglavnom ovakve vijesti smo više puta propratili od novembra do danas i uvijek se pokazalo da su mrežni operateri završili testiranje nadogradnje ali na kraju je nisu pustili.

 

Izvor: Windows Central, Vodafone Italija

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar