14.3.16

WhatsApp aplikacija ima nadogradnju

Whatsapp_Web-1024x500

WhatsApp aplikacija danas ima nadogradnju i kako smo saznali indirektno je omogućeno slanje podataka kao pdf i sličnih preko WhatsAppa. WhatsApp Beta aplikacija je dobila ovu funkciju nedavno, i u najnovijoj nadogradnju su i izmijenili sučelje unutar aplikacije gdje se šalju podaci ima stavka za dokumente. Međutim ova nadogradnja donosi „potajno“ mogućnost slanja dokumenata ali to dugme nedostaje u aplikaciji. Ipak ako želite poslati nešto to možete uraditi.

 

whatsapp screnshot

 

Jednostavno otvorite fajl menedžer na Windows 10 Mobile (nismo sigurni je li radi na WP8.1), zatim selektirate podatak koji želite poslati > podijeli > WhatsApp i odaberete kontakt kome želite poslati i WhatsApp preuzima slanje. Korisnik će moći preuzeti podatak na drugoj strani iako dugme nije ugrađeno za slanje unutar aplikacije. Izgleda kao da žele isprobati funkciju prvo na oficijelnoj aplikaciji pa onda odati i dugme koje će to konačno omogućiti.

 

Iznad na fotografiji gdje se nalazi prva strelica tu će biti u budućnosti biti stavka za slanje dokumenata, Video i fotografije će se spojiti u jedan tab. Pored ove funkcije Beta verzija je dobila brže slanje i bolju kompresiju video zapisa, nismo to mogli provjeriti u oficijelnoj aplikaciji jer nema izvještaja o promjenama pa još istražujemo.

 

Otkrili smo također da u postavkama aplikacije pod “auto-download” za postavke autoamtskog preuzimanja sadržaja sada ima stavka az dokumente što potvrđuje samo da je funkcija dodana.

 

U prošlosti WhatsApp na WP8 je dosta zaostajao za Android i iOS aplikacijama, međutim imaju u zadnje vrijeme novi pristup kako su dodali pozive i sada slanje dokumenata i taj pristup nas raduje. Provjerite da li vi također možete poslati na ovaj način dokument ili slično pomoću bilo koje fajl menedžer aplikacije, javite nam u komentarima?!

 

Preuzmite WhatsApp aplikaciju ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar