2.3.16

Windows 10 Mobile Insider novosti

Windows 10 setup novi 14

Imamo nove informacije za vas šta možemo očekivati u narednom periodu od Windows 10 Mobile. Kako znamo Windows 10 Mobile još nije oficijelno pušten za starije modele koji su na WP8.1, u ovom članku nećemo o toj temi ali želimo o novostima koje slijede za korisnike Windows Insider programa.

 

Naime saznali smo da se interno u Microsoftu koristi već Windows 10 Mobile 10586.164, verzija koja će vjerovatno stići i vama koji ste na Windows Insider programu u slučaju da koristite stariji telefon preko insidera. Kako je poznate noviji telefoni koji su fabrički došli sa Windows 10 oni će dobiti uskoro novi Redstone build koji donosi ispravak greške sa spiskom aplikacija gdje se pri povratku iz aplikacije pozadina tog spiska ugasi i između imena aplikacija i pozadinske fotografije nestane sloj koji treba da poveća čitljivost teksta. Provjereno je od korisnika „Core“ s kojim smo u kontaktu, dokaz možete pogledati ispod (ako video ne vidite u našim aplikacijama pokušajte otvoriti link to Tweeta kako bi pogledali).

 

Pored toga provjerio je i preuzimanje jezika za tastature, ta funkcija na novom Redstone buildu opet radi kako i treba. Imamo još jednu informaciju, a to je da novi Redstone build za telefone će donijeti novosti u funkciju obavijesti između telefona i PC-a sa istim korisničkim računom.

 

CcjRa3yW8AApNnL

 

Redstone inače je nadogradnja koja će spojiti oba sistema, telefon i PC zajedno što više to može kroz aplikacije i servise. Prva naznaka je bila slanje i primanje poruka telefona direktno na PC, djelimično je to danas moguće sa telefonom i PC koji su na Redstone verziji. Nova verzija će ići korak dalje i omogućiti slanje kritičnog stanja baterije direktno na PC. Za sada Redstone je dio Windows Insider programa i nije oficijelno dostupan.

 

Sada da se vratimo na korisnike koji su sa starijim telefonima na Windows 10, oni mogu očekivati ne samo 10586.122 nadogradnju ove sedmice nego odmah skok na 10586.164. Naznake vidimo u tome jer Microsoft jučer nije pustio *.122 verziju za telefone.

 

Ono što je također novo u 10586.164 jeste da se jezici tastatura mogu opet preuzeti ali na našem telefonu sa tom verzijom ipak je izbacilo grešku „0x80070020“ nakon preuzimanja i pripreme instalacije. Microsoft je već informiran o toj grešci i ispravljaju je.

 

Izvor: Core

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar