10.3.16

Windows Insider program će biti ugrađen direktno u Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile setup plavi

Windows Insider program je beta testiranje neobjavljenog softvera na telefonima i računarima. Za pristupanje programu sa telefona do sada je bilo potrebno da se koristi aplikacija „Windows Insider“ na WP8.1 kako bi se otvorio port do nadogradnji koje se testiraju inače interno u Microsoftu. Na taj način korisnici dobiju pristup beta verzijama operativnog sistema i to je za sada jedini način kako WP8.1 korisnici mogu besplatno dobiti Windows 10 Mobile na svojim telefonima (ako su podržani).

 

wp_ss_20160310_0009

 

Microsoft ipak planira dalje spajanje PC i Mobile verzije i u PC verziji Windows Insider program je već ugrađen u postavkama. Najnoviji Windows 10 Mobile Insider buildovi (Redstone grane) pokazuju da će Windows Insider program biti integriran u postavkama i na Mobile verziji operativnog sistema. To znači da u budućnosti korisnici sa Windows 10 Mobile neće morati preuzimati Windows Insider aplikaciju kako bi pristupali programu.

 

Dalje to naravno znači da pristupanje i istupanje u/iz programa na PC i Mobile će se raditi skoro na isti način, direktno iz postavki uređaja.

 

wp_ss_20160310_0002

 

Redstone buildovi na Mobile će dalje spojiti i Feedback (povratne informacije) sa Insider hubom (mjesto gdje pregledate vaše „uspjehe“ i dobivate dalje informacije o Windows Insideru).

 

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar