15.3.16

Windows karte aplikacija će uskoro dobiti nadogradnju

Windows_10_Universal_Apps_Bing_Maps_Wide

Danas smo objavili članak o povlačenju HERE aplikacija sa Windows 10 Mobile i odmah se oglasio i Microsoft na Reddit-u kroz jednog uposlenika. Reddit je inače portal gdje se uposlenici pa i šefovi Microsoft i drugih kompanija „druže“ sa korisnicima i izmjenjuju iskustva.

 

Također danas je osvanula poruka od Dave_MSFT na temu o povlačenju HERE aplikacija u kojoj on navodi:

 

„Imamo dobru nadogradnju koja uskoro dolazi za Windows Insajdere na Windows 10 sa poboljšanim modusom vožnje. Također smo pratili najbolje povratne informacije vaše koje ste nam dali i iskoristit ćemo to kako bi napravili dobru aplikaciju u narednim nadogradnjama....“

 

Dalje se isti komentator oglasio i objasnio još:

 

„…Bolji izgled tokom vožnje, isprobavamo također opcije oko strelice na kompasu (markeru). Traženje u toku navigacije je također dobra sugestija koju ću ja ekipi koja razvija aplikacija poslati direktno, također ću ostale vaše sugestije prenijeti.“

 

Ipak vidimo da inženjeri Microsofta slušaju i reagiraju. Iako to nekad djeluje tromo i sporo od njih ipak su u veoma kratkom roku napravili Windows karte aplikaciju koja i danas može konkurirati HERE Maps ili HERE Drive+ i što je nekima važno te dvije aplikacije/funkcije su u jednoj (Windows karte).

 

Windows Karte također koriste HERE kartografiju kao i HERE maps, i možete ih preuzeti ovdje za Windows 10 uređaje (telefone, tablete, hololens i PC). Ispitajte također alternative u trgovini koje koriste Google mape i također imaju offline navigaciju, ima par aplikacija od manjih razvijača koje će sigurno pokriti većinu zadataka za navigaciju ili snalaženje.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar