2.3.16

Word Mobile i WhatsApp aplikacije imaju nadogradnju

word-mobile-draw-tool

Word Mobile za Windows 10 ima novu nadogradnju sa nekoliko poboljšanja i ispravki. Nova verzija donosi alate za markiranje ili crtanje po dokumentu, pored toga i mogućnost da korisnik zalijepi dokument na Start zaslon kako bi odmah mogao nastaviti tamo gdje je stao.

 

Kad smo već kod toga, znate li da možete Word Mobile zatvoriti u sred nekog dokumenta i prilikom otvaranja istog Word će nastaviti tu gdje ste ga zatvorili bez da korisnik mora tražiti taj dio, dobra funkcija zar ne?

 

Windows 10 Mobile verzija ne vidimo da je dobila ove alate markiranja ili crtanja.

 

Preuzmite Word Mobile za Windows 10 ovdje.

 

Whatsapp_Web-1024x500

WhatsApp također ima danas nadogradnju sa malim promjenama i znamo da se nekima od vas neće svidjeti. Naime WhatsApp je preuzeo gigant Facebook za ogromnu svotu novca, do sada smo se pitali na koji način će se odraziti spajanje ta dva servisa i sada vidimo prvi oblik – korisnici WhatsAppa će vidjeti svoje Facebook prijatelje u kontaktima iako nemaju njihov broj telefona.

 

whatsapp screenshot novi

 

Druga promjena je da je nestao trokut koji simbolizira od koga dolazi poruka u više uzastopnih poruka s jedne strane (od jednog korisnika), kao grupiranje razgovora da bude sve preglednije poruke su sada bliže jedna uz drugu, a trokut je dostupan samo na zadnjoj poruci. Osim ovoga primjećujemo i manje promjene na info stranici svakog kontakta, broj telefona i prečica to poruke i razgovora je sada na dnu umjesto odmah ispod fotografije. Pomalo je čudan raspored sada ali WhatsApp vjerovatno zna šta korisnici najviše koriste i to premješta na mjesto gdje je bolje vidljivo.

 

Facebook je vjerovatno u uslovima korištenja dodao stavke vezane za spajanje ovog servisa sa Facebookom pa stoga koga zanima neka ih pročita unutar aplikacije. Šta vi mislite o ovim promjenama?

 

Preuzmite WhatsApp aplikaciju ovdje.

 

izvor fotografije za Word Mobile: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar