13.4.16

Akcijski centar bi uskoro mogao dobiti nove funkcije

Razvoj Windowsa 10 za mobitele i računala pratimo već više od godinu dana i gotovo svakim novim buildom Microsoft implementira nove funkcije i elemente. Za razliku od Windows Phone 8.1, značajka akcijskog centra na Windows 10 Mobile je više prečaca koji korisnicima dobro dođu.

Spomenuta značajka ima jedan nedostatak, a to je samo onih 4 ili 5 glavnih prečaca možete posložiti po želji, a ostali se ne mogu premještati niti ukloniti. Prema glasinama koje pomalo dolaze iz kruga internog testiranja, čini se kako će Microsoft uskoro dodati još jednu funkcionalnost koja će uvelike olakšati organizaciju prečaca u akcijskom centru.

Riječ je o „drag and drop“ funkciji za prečace što znači da će se svaki prečac moći premještati po volji na sličan način kao i pločice na start zaslonu. Isto tako, ako određenu funkciju ne želite moći ćete je maknuti i/ili zamijeniti nekom drugom. Nažalost nije poznato kada će ovo doći do krajnjih korisnika, no vjerujemo da nećemo tako dugo čekati jer je navodno već u procesu internog testiranja. Možda dođe već u idućem build-u, tko zna.
Izvor: WC

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar