21.4.16

BlueFlap - novi web preglednik za Windows 10

snip_20160421221045

Windows 10 i univerzalne aplikacije ne samo da donose obične aplikacije kao muzičke, vremenske prognoze i aplikacije za vijesti i sport nego i web preglednike i danas imamo jedan od prvih web preglednika kao univerzalnu aplikaciju pored Microsoft Edge. BlueFlap je projekat kojeg razvijaju mladi ljudi i koji je otvoren za sve, ko god želi može učestvovati u poboljšavanju ili kreiranju ovog web preglednika.

 

Ono što razvijači za BlueFlap kažu je da “izgleda kao vi” i da će se vremenom prilagoditi vašim navikama na internetu. Jedan primjer je da web preglednik možete zaključati šifrom tako da niko drugi osim vas ne može pogledati web stranice. Druga inovativna stvar je da podržava traženje na dvije pretraživačke mašine istovremeno, da istovremeno u zaslonu koji je podijeljen gdje možete kasnije odlučiti da smanjite ili povećate rezultate jednog ili drugog.

 

snip_20160421221149

Prikaz na PCu sa otvorenim menijem za favorite, zapise, historiju pregleda i obavijesti.

 

BlueFlap je još u beta verziji ali radi veoma dobro, za razliku od Opere za Windows Phone ovaj web preglednik prikazuje web stranice onako kako html/CSS web stranice nalaže.

 

Funkcije koje posjeduje još:

  • Surfanje sa više tabova
  • Dijeljenje web stranice
  • Personalizaciju boje preglednika, boje akcenta
  • Pametne sugestije web stranice
  • Favoriti
  • Obavijesti web stranica
  • Otvara nove tabove kao nove aplikacije koje vidite u multitaskingu (tj. podržava multi window sistem s jednom aplikacijom)

 

screenshot 01

Zaključavanje web preglednika i prikaz web stranice.

 

screenshot 02

Prikaz web stranice i glavni meni kada je otvorena samo jedna stranica. Ako otvorite još jedan tab umjesto ovog menija pojavit će se drugi meni gdje se nalaze i postavke/personalizacija itd.

(To je po nama mala greška ove aplikacije jer nije na prvi pogled jasno gdje je glavni meni za postavke).

 

BlueFlap je projekat sa potencijalom koji može postati još bolji, naravno posjeduje i određene greške i “ćorsokake” jer smo se često nalazili na zaslonu s kojeg nije bilo mogućnosti vraćanja unazad osim gašenja aplikacije i ponovnog pokretanja. Ako želite isprobati nešto novo i podržati razvijače koji rade ovo iz ljubavi onda je ovaj web preglednik za vas. Ali ako ste zahtjevan korisnik i želite koristiti napredne funkcije kao sinkronizaciju favorita, tabova ili šifri onda ovaj web preglednik nije (još) za vas.

 

Preuzmite BlueFlap za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar