28.4.16

Facebook pustio Facebook i Messenger Windows 10 aplikacije

Facebook2

Facebook je danas nakon objavljivanja veoma dobrih poslovnih rezultata kompanije objavio i puštanje oficijelnih Facebook, Messenger i Instagram aplikacija za Windows 10. Instagram smo imali šansu do sada da koristimo u Beta fazi i od danas istupa oficijelno iz Beta i postaje oficijelna i jedina Instagram oficijelna aplikacija na Windows 10 Mobile.

 

Messenger

Messenger aplikacija za PC ali je još uvijek zatvorena u Beta testiranje iako se može preuzeti.  Može se preuzeti linkom ispod.

 

Instagram Beta screenshots

Instagram (nije više Beta) - Windows 10 Mobile verzija

 

Facebook i Messenger aplikacije za Windows 10 su trenutno (vjerovatno samo za sada) dostupne samo za PC/Tablete što znači da na telefonima ćemo morati i dalje koristiti Facebook aplikaciju koju je napravio Microsoft te Messenger koji je WP8.1 aplikacija i koju znamo već duže vrijeme.

 

Kompanija uz to naglašava da Facebook aplikacija, a vjerovatno isto tako i Messenger nisu univerzalne Windows aplikacije ali su portirane sa iOS na Windows i Facebook garantira da će funkcije raditi onako kako trebaju. Prema Microsoftu novija verzija Facebook za Windows 10 Mobile će stići uskoro i korisnici je mogu koristiti dok Facebook objavi Mobile verziju svojih aplikacija. Trenutna Facebook aplikacija za Windows 10 Mobile prema nekim korisnicima nije dovoljno dobra iako je vremenom dobivala mnogo funkcija koje ima konkurencija. Mi ćemo svakako dopuniti ovaj ili napisati novi članak ako bude više vijesti o aplikacijama.

 

Preuzmite Facebook aplikaciju za Windows 10 PC ovdje.

 

Preuzmite Instagram za Windows 10 Mobile ovdje.

 

Preuzmite Messenger za Windows 10 PC ovdje. (novi link koji radi)

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar