28.4.16

Microsoft pustio Windows 10 Mobile build 10586.242 i Windows 10 10586.240 za PC [dodatak]

Nadogradnja setup novi
Microsoft je upravo pustio novi build sa verzijom 10.0.10586.242 za Windows Insidere na “Release Preview” kanalu koji je samo manja nadogradnja ali ipak donosi važne ispravke grešaka i druga poboljšanja u vidu stabilnosti i trajanja baterije. Nadogradnju mogu preuzeti svi korisnici bez obzira da li imaju fabrički uređaj sa Windows 10 ili oni sa WP8.1 koji nisu dobili nadogradnju pod uslovom da su u Windows Insider krugovima i na “Release Preview kanalu”.

Za sada je dostupna nadogradnja samo preko Release Preview kanala Windows Insider programa ali će biti puštena uskoro svima koji su dobili oficijelno Windows 10 Mobile kada se provjeri njen integritet. To inače traje jednu do dvije sedmice. Ovu nadogradnju možemo uvrstiti vrlo lagano u najstabilniji Windows 10 Mobile build trenutno, iako je Redstone po funkcijama ispred stabilnost i pouzdanost je na strani 10586.

Nismo u mogućnosti da otkrijemo šta novo donosi jer Microsoft još nije izdao članak ali ako to urade mi ćemo dopuniti ovaj članak sa informacijama. Nadogradnju preuzimate kao i uvijek u postavkama > Update & security > Phone update. Windows Insider kanal možete također promijeniti sa bržeg ili sporijeg na Release Preview kako bi dobili nadogradnju ali ne možete sa Redstone builda (14***) se vratiti na 10586, to nije moguće.

Dodatak


Microsoft je pored Mobile builda 10586.242 pustio i build za PC koji nosi verziju 10586.240 i oba donose ista poboljšanja koja možemo vidjeti ispod:
  • Poboljšanja kompatibilnosti aplikacija.
  • Poboljšanja u iskustvu sa nadogradnjom uključujući ispravljanje greške gdje određeni uređaji izgube podatkovnu vezu ili mogućnosti unosa sa dodirom nakon nadogradnje.
  • Poboljšanja pouzdanosti posjetnika.
  • Poboljšan izgled praćenja prometa internet podataka u postavkama > Network and wireless > Data usage.
  • Ispravljena greška gdje određeni čitači karticu nisu bili prepoznati od sistema.
  • Ažurirane države u kojima postoji ljetno računanje vremena.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar