1.4.16

Nove Dev Center mogućnosti i nova Dev Center aplikacija za razvijače

novi dev center

Microsoft je danas na //build/ konferenciji predstavio nove sposobnosti razvijačkog centra (Dev Center) iako je isti još uvijek duboko u izradi i izgradnji. Razvijači će primijetiti manje smetnje i nedostatak statistika kao i nemogućnosti odgovaranja na neke od ocjena ali to su privremene pojave dok Microsoft radi na Dev Centru.

 

Microsoft piše tako na svom blogu da znaju da moraju investirati u jači ekosistem i jasno pokazati i omogućiti razvijačima da dostignu više i unovče svoj rad što više, kao i da podignu produktivnost sa lakšim i boljim objavama aplikacija za razvijače.

 

Windows Store razvijači i WP razvijači su prošle godine vidjeli spajanje svojih Dev centara u jedan, jer su prije bili odvojeni i aplikacije za PC trgovinu su se odvojeno objavljivale od WP trgovine. Spajanjem prvo koda aplikacija u jednu aplikaciju nepotrebno je bilo ostavljati dva razvijačka centra te je Microsoft ih spojio u jedan, prilikom tog procesa nekoliko stvari je nestalo jer nisu bile dostupne na oba centra, a to su informacije kao kada je ažuriranja zadnji put aplikacija ili slično.

 

Znamo da Microsoft aktivno radi na tome jer svaki dan vidimo promjene na Dev Centru i svaki dan se pojavi neka nova funkcija ili dodatak koji je dobrodošao. Ove sedmice na //build/ konferenciji Microsoft želi predstaviti najnovije funkcije:

  • Nove mogućnosti unovčavanja aplikacija sa Facebook reklamama i poboljšanjima u isplatama razvijačima. Razvijači počevši od aprila mogu staviti svoje isplate na „stop“ dok ne dostignu cifru koju žele jer je jedan transfer preko banke od Microsoft do razvijača 30$ i to snosi razvijač. Sada se to može zaobići držanjem isplata par mjeseci i isplatom se uštedi plaćanje višestruko.
  • Poboljšani sistem objave i distribucije aplikacija, također je moguće objavljivati beta aplikacije opet.
  • Više načina kako reklamirati i izdvojiti vlastite aplikacije u trgovini.
  • Nove sposobnosti povratnih informacija od korisnika vaših aplikacija, analize performansi aplikacija kako bi poboljšali vaše aplikacije maksimalno.
  • Mogućnost pristupanju preview (preglednu verziju) Dev Centra gdje možete prvi iskusiti najnovije funkcije i mogućnosti.
  • Mogućnost dodavanja HoloLens kao uređaj koji može preuzeti vašu univerzalnu aplikaciju (po defaultu je uključeno za PC, Mobile i Hololens).
  • Novi Dev Centar se od danas nalazi pod developer.microsoft.com
  • Ovo je samo sažetak novosti, a cijeli spisak novosti i detalje o istim razvijači mogu pogledati ovdje.

 

Microsoft želi kada se prijavite na Dev Centar da im date povratne informacije o svemu što vam se dopada i što ne kako bi ga i dalje unaprijedili. Na otvaranju //build/ konferencija Microsoft je spomenuo da trenutno ima preko 270 miliona Windows 10 korisnika i Windows 10 je najbrže rastući Windows ikad i ne samo najbrži rastući Windows nego najbrži rastući operativni sistem na planeti.

 

Dev Center univerzalna aplikacija

 

Nova Dev Centar aplikacija još je veoma siromašna i nedostaje joj mnogo toga da bi bila veoma korisna ali može poslužiti kao prva verzija razvijačima da prate downloade svojih aplikacija, rušenje aplikacija i statistike performansi kao i ocjene korisnika širom svijeta. Aplikacija je univerzalna i radi na Mobile kao i na PC (vjerovatno i na HoloLens i Xbox One). Microsoft je u opisu aplikacije i tačnije u izvještaju o promjenama najavio dodavanje ostatka funkcija ali vjerovatno prvo moraju to završiti na web Dev Centru kako bi mogli koristiti kasnije u aplikaciji.

 

Preuzmite Dev Center aplikaciju za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar