1.4.16

Outlook Email i Kalendar, Word Mobile, OneNote, Excel Mobile, PowerPoint Mobile i druga ažuriranja

Office Mobile update trgovina

Microsoft je danas pustio mnogo novih nadogradnji za aplikacije koje su sastavni dio sistema kao Email i Kalendar ili Word Mobile. Prije nadogradnji želimo se osvrnuti na nadogradnje aplikacija u zadnje vrijeme. Naime primijetili ste da nadogradnje aplikacija stižu, u slučaju ovih poznatih aplikacija, nasumično i nekad kaotično, nekome stignu nekome ne. Totalno nevezano stižu korisnicima i nama je vrlo teško bilo upratiti o čemu se radi. Saznali smo sada šta je iza toga, Microsoft je napravio i dodao nove funkcije za razvijače kao A/B testiranje, i buildove za aplikacije, da tačno ste pročitali kao insider program za aplikacije gdje razvijači mogu slati novije verzije korisnicima po želji, a većina korisnika da ostane na staroj verziji dok se ne provjeri novija.

 

U kombinaciji A/B testiranja sa flights kako oni nazivaju kanale puštanja aplikacija nastaje zabuna kod korisnika i portala iste mjere. Zato ako pročitate negdje o nadogradnji Microsoftove aplikacije bilo koje znajte da je moguće da testiraju putem A/B selekcije kako bi saznali koju će verziju pustiti. To su radili i sa samim sistemom gdje su određeni korisnici dobijali drugačiju verziju sistema i kroz povratne informacije odlučili koju će na kraju odabrati. Ovo trenutno je samo testiranje i vjerujemo da će se sleći jer jer funkcija ta za razvijače tek predstavljena prije dva dana.

 

Sada da se vratimo na nadogradnje, ovih dana je bilo više vijesti da je Outlook Email i Kalendar aplikacija za Windows 10 imala nadogradnju sa poboljšanjem prikaza emaila posebno na Mobile. Danas je i nama stigla ta verzija aplikacije i vidimo da je i ona bila dio A/B testiranja jer su je neki korisnici imali ranije. Nova verzija kako smo primijetili donosi samo bolji prikaz emaila i nije više zumiran kao ranije. Nova verzija Outlook Email aplikacije je 17.6769.40722.0.

 

Preuzmite Outlook Email i Kalendar aplikaciju za Windows 10 ovdje.

 

Office Mobile paket aplikacija također ima danas nadogradnju sa nekoliko novosti ali su manje prirode. Naime word Mobile je danas dobio funkciju otvaranja i editiranja .rtf podataka, to će korisnicima dobro doći jer je to jedan od osnovnih formata tekst dokumenata. Sada nedostaje samo još .txt da Word Mobile bude kompletna aplikacija. Pored toga korisnici sada mogu direktno u Word dokument fotografirati nešto sa kamerom uređaja.

 

Preuzmite Word Mobile za Windows 10 ovdje.

 

Excel Mobile isto ima nadogradnju koja omogućava dodavanje fotografija u dokumente direktno sa kamere uređaja i pored te promjene nismo ništa novo primijetili.

 

Preuzmite Excel Mobile za Windows 10 ovdje.

 

OneNote je naredna aplikacija Office mobilnih aplikacija koja ima nadogradnju i donosi lakše dijeljenje bilješki, ugrađene videozapise direktno u dokumente, Sway (interaktivne web priče) prikaz.

 

Preuzmite OneNote za Windows 10 ovdje.

 

PowerPoint Mobile nismo otkrili šta donosi novoga ali ako vi nešto otkrijete javite u komentarima.

 

Preuzmite PowerPoint Mobile za Windows 10 ovdje. 

 

WhatsApp aplikacija od jučer također ima manju nadogradnju sa novim detaljima na profilnoj stranici korisnika sa kojim vodite chat. Prikazani su sada detalji kao adresa, email i druge informacije ako je taj kontaktu u aplikaciji “osobe” povezan sa tim brojem.

 

Preuzmite WhatsApp za Windows Phone ovdje.

 

 

novi prikaz headera na telefonu

Microsoft telefon aplikacija također ima nadogradnju sa malom vizualnom promjenom, ne znamo hoće li svi korisnici vidjeti ovu novost jer je naš uređaj na kojem smo dobili ovu nadogradnju Redstone build 14295. Vidimo da su uklonili sivu traku na vrhu te tekstualni opis ikona ispod i ikone su nešto veće sada. Dosta liči sada na Android iako to nije nešto loše. Moguće da i ovdje testiraju u dvije grupe kako će primiti korisnici nadogradnju pa će je pustiti široj masi kasnije.

 

Na Windows 10 PCu Microsoft Telefon također ima nadogradnju i vjerujemo da donosi neka poboljšanja vezana za primanje poziva sa telefona direktno n PCu ali da još nije otključana ta funkcija na trenutnom Redstone buildu kojeg mi svi imamo.

 

Preuzmite Microsoft Telefon aplikaciju za Windows 10 ovdje.

 

Pored ovih aplikacija na kojima vidimo promjene imaju i Facebook,Facebook Beta i OneDrive za koje ne znamo šta je novo ali ako vi otkrijete slobodno nam javite u komentarima.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar