19.4.16

PiPo predstavio dva mini računala u obliku tipkovnice

pipo_kb2_3

Želja svakog proizvođača je da na tržište isporuče nešto jedinstveno po čemu će biti prepoznatljivi. Ako pogledamo kineskog proizvođača PiPo, možemo reći da će definitivno osvježiti tržište svojim novim proizvodom, a riječ je o tipkovnici u koju je smješteno računalo s Windows 10 operativnim sustavom.

 

Prema NotebookItalia.it stranici, PiPo na Global Sources događaju koji se održava u Hong Kongu predstavio tipkovnice oznake oznaku KB1 i KB2 koje u svom kućištu kriju hardver računala. U nedostatku neke prikladnije riječi nastavit ćemo koristiti izraza “tipkovnica” iako to nisu samo obične tipkovnice.

 

Pipo KB1

 

pipo_k1_3

KB1 tipkovnica je nešto robusnija građom, a u svom kućištu krije Intel Atom procesor s 2 ili 4GB radne memorije i 32 ili 64GB interne memorije- ovisno o modelu. Na stražnjoj strani tipkovnice se nalazi VGA i HDMI port za spajanje na monitor. Također tu su i 2 USB porta, LAN priključak, touchpad miš, čitač MicroSD kartica, audio izlaz i priključak za napajanje. Važno je napomenuti da tipkovnica ima i bateriju kapaciteta 6000mAh tako da niste strogo vezani za izvor napajanja.

 

Pipo KB2

pipo_kb2_3

 

pipo_kb2_4

Pipo KB2 tipkovnica je nešto elegantnija zbog tanjeg kućišta i preklopiva je radi lakšeg prijenosa. Kao i kod KB1, u kućištu se nalazi Intel Atom procesor a dostupna je u varijanti sa 2 ili 4GB radne memorije i 32 ili 64GB interne memorije.  Zbog svoje debljine, ova tipkovnica nema VGA port ali tu je još uvijek HDMI port za spajanje za monitor ili TV. Od drugih dodataka tu su dva USB porta, čitač MicroSD kartica, audio izlaz, WiFi, Bluetooth i WiDi podrška koja omogućava bežično povezivanje na monitor. KB2 ima manju bateriju, a riječ je o bateriji kapaciteta 2500mAh.

 

Obadvije tipkovnice pokreću punokrvni Windows 10 operativni sustav tako da ih se može koristiti kao i svako drugo računalo. Cijene i dostupnost nisu poznate. Pretpostavljamo da će se kao i ostali Pipo proizvodi, ove tipkovnice u Europi moći kupiti jedino preko interneta. Predlažemo da pogledate i video prilog kako bi stekli malo bolju ideju o svemu ovome napisanom.

 

 

Izvor: WC

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar