8.4.16

Redstone nadogradnja će donijeti tipku za kameru direktno na zaključani zaslon

Windows 10 setup novi 14

Redstone ili Anniversary Edition nadogradnja koju Microsoft planira da izda ovog ljeta će donijeti nekoliko dobrih stvari na sistem pa tako i na Windows 10 Mobile. Ranije smo pisali o novostima ove nadogradnje i sposobnostima koje se otvaraju razvijačima sa novim API kao brisanje obavijesti aplikacija sa svih uređaja ako na jednom izbrišete ili poboljšanja Cortane i Microsoft Edge web preglednika.

 

wp_ss_20160408_0001

 

Danas dobijamo novu informaciju da Microsoft testira interno na Redstone buildu sa funkcijom tipke kamere na zaključanom zaslonu. Zapravo tipka “nazad” je zamijenjena za kameru dok je telefon zaključan jer nazad nema nikakvu funkciju dok je telefon zaključan. Ova funkcija ako prođe testiranje i odluče se za integraciju mogla bi uskoro biti dostupna u Redstone buildu Windows Insider programa za telefone. Znači za telefone koji mogu dobiti Redstone to su oni koji su oficijelno podržani i novi telefoni poput Lumia 550, 650, 950, 950XL, Vaio Phone Biz, Alcatel OneTouch Fierce i ostali. I uz to naravno je ova funkcija samo za telefone sa softverskim tipkama na zaslonu što se vidi i sa fotografije.

 

To je još jedna prednost zašto imati softverske tipke na zaslonu jer se mogu lagano izmijeniti za druge funkcije dok hardverske ne mogu. Ipak korisnici starijih telefona koji neće dobiti ovu funkciju pretežno imaju i posebnu tipku za kameru koja pokreće kamera aplikaciju za vas.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar