27.4.16

Stižu li nam Windows 10 Mobile uređaji sa tastaturom?!

keyever-hero

Jedna novi kineski proizvođač mobilnih/pametnih telefona imenom Keyever objavio je na Weibo stranici nove fotografije uređaja na kojem rade i kako vidimo sa fotografija uređaj ima fizičke tipke pored nazad Windows i pretrage tipke i ostale T9 tipke koje poznajemo od ranijih telefona.

 

keyever5

Microsoft je preuzimanjem Nokije preuzeo i njihovu seriju "dumb phone-a” sa ovakvih izgledom ali nisu do sada komentirali da bi pravili Windows 10 Mobile sa hardverskom tastaturom jer softverska tastatura na Windows 10 Mobile radi veoma dobro. Taj biznis koji su preuzeli također opada jer ne ulažu u njega neku nadu jer je zarada po uređaju mala i osim toga na njima piše Nokia (reklama za drugog proizvođača).

 

keyever3

Keyever izgleda ulazi na to tržište sa hardverskim tipkama i po našem saznanju prvi je do sada na Windows 10 Mobile. Prema kompaniji uređaj će imati masivnu 3000mAh bateriju hexa-core procesor i veoma jaku specifikaciju za ovakav uređaj. Zaslon će biti samo 3.5” ali zato qHD (960x540). Pored hardverskih tipki naprijed ima i sa strane tipke za otključavanje, fotografiranje i kontrolu zvuka.

 

Uređaj je također dual-SIM i prema fotografijama ima i info zaslon (glance screen). Proizvođač tvrdi kako će ovo biti perfektno balansiran uređaj za poslovanje i privatni život. Još nije jasno zašto na fotografijama se rastavlja Windows tipka ali lagano može biti skener otiska prsta.

 

keyever

 

Zadnji uređaji sa hardverskom tastaturom su bili prisutni na Windows Phone 7 od HTC-a i njegovih modela koji su bili dobri ali nisu iskorištavali maksimalno tastaturu koliko bi se moglo danas. Pored HTC-a imali smo na WP7 i Dell sa tastaturom i izgledom kao današnji BlackBerry Priv koji je bio odličan telefon u svoje vrijeme. Blackberry Priv na Androidu također nije zabilježio ono što su očekivali, također sa tastaturom koja se izvlači pa smo skeptični koliko bi se prodavao ovakav uređaj.

 

Za sada ne znamo je li ovaj uređaj stvaran i da li će uopšte biti proizveden i prodavan ali ako bude realan i u trgovini da li biste ga vi kupili jer znamo da neki od vas priželjkuju ovakvu tastaturu nazad?!

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar