7.4.16

WhatsApp aplikacija ima nadogradnju

whatsapp (2)

WhatsApp aplikacija postala je veoma dobar primjer kako razvijači mogu se fokusirati na Windows Phone i Windows 10 Mobile i tok pokazuju redovnim nadogradnjama za svoju aplikaciju. Danas su pustili i enkripciju između dva korisnika u jednom chatu kojeg nije moguće probiti bez ključa, a ključ imaju samo korisnici na dvije strane koje se dopisuju. Pored ovoga pozivi, podaci i fotografije su također zaključane i nije ih moguće usput očitavati tako hakeri i vlade koje kontroliraju svoje građane nemaju šanse prisluškivanju.

 

Ta nova funkcija nema veze sa ovom nadogradnjom danas jer je omogućena jednom od prošlih nadogradnji i danas puštena u pogon. Nova verzija aplikacije je sada 2.16.10 i donosi:

  • Poboljšano skaliranje na većim telefonima kao Lumia 1520 i sl. fontovi će sada biti prilagođeni spram postavki telefona i kako budu prikazane u “poruke” aplikaciji tako će i u WhatsAppu.
  • Primjećujemo brže otvaranje aplikacije.

 

ako vi nešto dodatno otkrijete javite nam u komentarima. Šta vi mislite o WhatsApp aplikaciji sada, prošle godine WhatsApp je “ignorirao” WP sa nadogradnjama ali us se trgnuli radi svojih korisnika i pružaju sada urednu podršku i u zadnjoj godini su dodali vjerovatno sve funkcije koje su dostupne na Android ili iOS što je za pohvalu jer nije izgledalo prošle godine tako da će WhatsApp pokrenuti se u smjeru ka Windows Phone-u.

 

Preuzmite WhatsApp aplikaciju ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar