18.4.16

Windows 10 Mobile će uskoro dobiti WiFi HotSpot 2.0 podršku

hotspot

Prije otprilike godinu dana Microsoft je najavio da će u Windows 10 Mobile dodati podršku za WiFi Hotspot 2.0. Za one kojima je to stran pojam, HotSpot 2.0 je oznaka za novu generaciju bežičnih mreža. Nova generacija nije toliko nova jer postoji već neko vrijeme, a susreće se u obliku HotSpot usluga koju možete kupiti u operatera i spojiti se na bilo koju HotSpot stanicu od tog operatera s istim podacima.

 

Do sada smo navikli na klasični način korištenja bežičnog interneta- povežemo se na vezu u dometu, unesemo lozinku ako je veza zaštićena i surfamo. HotSpot 2.0 ili skraćeno HS 2.0 sam upravlja vezom, otkrivanjem veze, i autentifikacijom. Najlakše se može usporediti na modelu mobilnog uređaja i bazne stanice od koje prima signal. Znači uređaj sam brine o vezi i odabiru signala, ako prelazimo u područje druge stanice mobitel sam obavi prilagodbu. Čak ako nestane signala vašeg operatera, uređaj vas pita želite li odabrati dugog operatera.

 

Ista stvar se primjenjuje u HS 2.0, uređaj ima svoju jedinstvenu oznaku i prijavljuje se na mrežu, a pozadinski protokol određuje kojem operateru pripadate, postoji li vaš signal tu i možete li mu pristupiti. Jedan signal (SSID), a kroz njega pristupate različitim operaterima.

 

Ova funkcija je već u procesu testiranja pa je sigurno možemo očekivati u jednom od idućih buildova ili možda čak već u idućem.

Izvor: NPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar