5.4.16

Windows 10 PC će dobiti tamnu temu kao što je imaju Windows Phone / Windows 10 Mobile

Ce-yr4QUIAAmi-8

Windows 10 PC verzija kao što ste sigurno primijetili je većinom u bijeloj temi i u nekoliko aplikacija vidite da se može promijeniti tema u tamniju. Windows 10 kao sistem i generalno univerzalne aplikacije posjeduju dvije teme za svaku kontrolu samo što je na PC-u standardno uključena bijela/svjetlija tema. Hakiranjem registry-ja se može namjestiti i tamnija tema danas već na Windows 10 PC ali to ne savjetujemo jer će Microsoft vjerovatno uskoro izdati novi build sa tom funkcijom.

 

t-1659

Izvor fotografije: MSPU

 

Ako se pitate koji dijelovi sistema će biti promijenjeni sa tom temom, odgovor je prilično jednostavan, svaki dio sistema koji je novi na Windows 10 tj. svaki dio koji bazira na univerzalnoj platformi, od Start zaslona, Start trake, Action Centra, aplikacija kao digitron, alarmi, Windows karte, Microsoft Edge, trgovina i svaki dio koji je napravljen za Windows 10.

 

Kada će stići oficijelno tamna tema kao nova vrsta podešavanja izgleda Windowsa, prema glasinama koje kruže sa Anniversary Edition nadogradnjom ovog ljeta. Ova nadogradnja dio po dio polako liči na malo veću nadogradnju. Anniversary Edition je oficijelno ime za Redstone granu koju Microsoft razvija i koju će izdati još ovog ljeta kao nadogradnju svim Windows 10 korisnicima (kako su najavili).

 

Pored nove teme Microsoft je najavio i funkcije kao brisanje obavijesti sa jednog uređaja da automatski briše i sa ostalih, unapređenja obavijesti i obavijesnog centra, dodatne funkcije za razvijače kroz nove API kako bi poboljšali svoje aplikacije, bolji pozadinski rad aplikacija, produžeci za aplikacije kao što Edge koristi, nove Continuum sposobnosti za telefone, promjenu i peglanje izgleda sistema u svim oblastima, i mnogo drugih stvari/funkcija o kojima smo ranije pisali kada smo spominjali Redstone nadogradnju.

 

izvor: Thurrot

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar