16.4.16

Windows 10 trgovina će uskoro dobiti mali redizajn i stare funkcije nazad

windows-store

Windows trgovina je univerzalna aplikacija na Windows 10 i od samog početka ima pomalo čudan dizajn koji danas djeluje već da kažemo dosadno. Da je to konačan dizajn znali smo unaprijed da nije jer je Microsoft odvojio trgovinu kao i druge funkcije od sistema kako bi ih mogao vremenom doraditi. to redovno vidimo ažuriranjem “telefon” aplikacije kao i poruke, kontakti, i ostale koje su prije bile integrirane kao trgovina.

 

2016-04-16_15-36-05

Novi dizajn će rezultirati iz podataka koje su dobili iz korištenja trgovine, na fotografiji vidimo da se na prvoj strani sada nalaze odmah kategorije kao i top aplikacije i top igre kategorije pored izdvojenih aplikacija koje su ručno probrane jer nude “najbolje” korisničko iskustvo.

 

storefeat

Isti dizajn se širi dalje i na filmovi i TV sekcije unutar trgovine gdje imaju sekcije na prvom zaslonu za top filmove, nove serije, izdvojene kolekcije i zbirku korisnika. Iste promjene ćemo vidjeti na PC i Mobile jer je Windows 10 trgovina jedna te ista aplikacija. Samo će dizajn za PC i tablete biti prilagođen tim uređajima.

 

t-1634028

Fotografija iznad je također ideja koju testiraju na buildovima Windows 10 unutar kompanije gdje je vidljiva naslovna fotografija iza kraćeg opisa aplikacije i detalja kao izdavač i datum prve objave. Po nama je ova promjena dobra ali treba efekt kao zamućenje koje će odvojiti tekst ispred od pozadinske fotografije. Također vidimo fotografije zaslona aplikacije su ispod sada a ne na vrhu desno.

 

 

update-notifications

Pored ovih vizualnih izmjena Windows trgovina je prošle u zadnjoj godini kroz veoma buran period u kojem se spajale Windows Phone i Windows trgovine u jednu, u tom potezu nekoliko funkcija je nestalo jer se vršile promijene u pozadini na serverima trgovine. Korisnici naravno da nisu bili oduševljeni kada su ugledali da na Windows 10 trgovini nema obavijesti o nadogradnjama bez da otvorite trgovinu te da nema datuma kada je aplikacija zadnji put ažurirana.

 

Te dvije osnovne funkcije nisu implementirane iz jednostavnog razloga jer su u spajanju dviju trgovina pravile problem. Microsoft ih je uklonio jer je pravio trgovinu ispočetka kao i svaki drugi segment u Windows 10 aplikaciji ali sada saznajemo da će se vratiti obavijesti i to čak detaljnije o tome kada se ažuriraju neke aplikacije automatski te da postoje ažuriranja za aplikacije ako ste isključili automatsko ažuriranje. Datum kada je ažurirana zadnji put aplikacija još nisu ugradili ali isto tako vjerujemo da je pitanje vremena.

 

izvor: MSPU, MSPU 2

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar