13.5.16

Eurovision Song Contest aplikacija

snip_20160513141100

Kao i prošle godine i ove imamo oficijelnu Eurovision Song Contest aplikaciju za Windows i Windows Phone. Aplikacija nije nova nego su koristili prošlogodišnju i ažurirali je samo sa novim sadržajem za ovogodišnju manifestaciju. Microsoft je napravio prošle godine ovu aplikaciju kao tehnološki partner Eurovision Song Contesta i uz to ponudio ostala rješenja  za prijenos Eurovision Song Contesta širom svijeta.

 

Mobile screenshot 01

Mobile verzija aplikacije

 

Eurovision Song Contest je “Evropski” natječaj  za najbolju pjesmu koji svoje granice polako pomjera sa Evropskog kontinenta na druge države kao Australija jer je i tamo gleda ova emisija. Po statistikama u Evropi ova emisija ima preko 200 miliona gledatelja i samim tim je najpopularnija emisija ne samo Evrope nego i svijeta. Natječaj postoji od 1956. godine i od tada se svake godine učesnici ponovno bore za krunu najbolje pjesme.

 

snip_20160513140428

Desktop/Tablet verzija aplikacije

 

snip_20160513140513

Aplikacija će vam biti kao drugar sa informacijama o svim takmičarima, pjesmama, tekstovima pjesama pa čak i download pjesama kroz licenciranu trgovinu. Pored ovih funkcija nudi i informacije o glasanju te mehanizam za glasanje. Veoma bitno je napomenuti jer vidimo u ocjenama prošle godine da su korisnici nešto pogrešno shvatili, aplikacija direktno nema mogućnost da uradi glasanje za vas jer se glasanje prema pravilima Eurovision Song Contest radi SMS porukom, ali aplikacija može pokrenuti poruku za vas i vašeg kandidata a vaše je samo da je pošaljete. Ovo je problem koji smo vidjeli u trgovini jer su korisnici mislili da ih neko želi pokrasti jer se traži slanje poruke koja se ipak plaća iako je to jasno naglašeno.

 

Glavno finale ovog takmičenja je 14. maja 2016. u 21h, aplikacija nudi i alarm funkciju i obavijesti koje će vas napomenuti o događaju.

 

Preuzmite Eurovision Song Contest aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar